Εξιχνιάστηκαν σαράντα επτά περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων σε οικίες, στη Μεσσηνία και στα Χανιά - Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορούνται συνολικά δεκατρία άτομα,

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σαράντα επτά (47) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων σε οικίες, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, καθώς και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Χανίων Κρήτης.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται συνολικά δεκατρείς (13) ημεδαποί, έντεκα (11) άνδρες, ηλικίας από 17 έως 36 ετών και δύο (2) γυναίκες, ηλικίας 19 και 46 ετών, αντίστοιχα, όλοι τους μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Από τους ανωτέρω, συνελήφθη σήμερα (9.9.2016) το πρωί, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, ένας (1) 30χρονος, μετά από Ένταλμα Σύλληψης, του κ. Ανακριτή Καλαμάτας.

Σε βάρος όλων των ανωτέρω, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από τον μήνα Οκτώβριο 2015, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κλοπών-διαρρήξεων σε οικίες.

Όπως προέκυψε, οι ανωτέρω με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κατά το χρονικό διάστημα από την 10.10.2015 έως την 7.8.2016, διέπραξαν συνολικά σαράντα έξι (46) περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων σε οικίες στην Καλαμάτα Μεσσηνίας και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, καθώς και μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Χανίων Κρήτης.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, χρήματα, κ.α. που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -20.000- ευρώ , σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Ο 30χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, η συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων και η τυχόν εμπλοκή περισσοτέρων ατόμων στην εγκληματική οργάνωση.