Με γέλια και παιδικές φωνές γέμισαν ξανά οι σχολικές αυλές και στα σχολεία του Μαλεβιζίου. Οι μαθητές των νηπιαγωγείων, των δημοτικών, των γυμνασίων και των λυκείων επέστρεψαν στα θρανία για τη νέα σχολική χρονιά, με τα «πρωτάκια» να κλέβουν, όπως κάθε χρόνο, την παράσταση.

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει αναβαθμισμένα αρκετά σχολεία του Δήμου Μαλεβιζίου, όπως για παράδειγμα το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Μαρίνας που από 6θέσιο έγινε 8θέσιο, το Δημοτικό Αγ. Πελαγίας που από 4θεσιο έγινε 5θεσιο, το Δημοτικό Καλεσίων που από 3θέσιο έγινε 4θέσιο, το 2ο Δημοτικό Αγ. Μαρίνας στο οποίο προστίθενται 3 ακόμα αίθουσες, ένα νέο νηπιαγωγείο, το 4ο Αγ. Μαρίνας στην Αμμουδάρα, ενώ έγιναν και πολλές εργασίες καθαρισμών και συντηρήσεων στα σχολικά κτίρια. Παράλληλα, εντάχτηκε στο ΕΣΠΑ από τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και η κατασκευή του νέου Δημοτικού Σχολείου Γαζίου, προϋπολογισμού 4.500.000 €.

Στο μήνυμά του, με αφορμή την νέα σχολική χρονιά, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης τόνισε: «Θα ήθελα να ευχηθώ μια πραγματικά καλή χρονιά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, με υγεία, χαρές και πολλές – πολλές επιτυχίες, Να ευχηθώ να είναι πάντα γεμάτοι με δύναμη, όρεξη και αισιοδοξία, έτσι ώστε να προχωρήσουν μπροστά στα μονοπάτια της γνώσης.

Ως Δημοτική Αρχή Μαλεβιζίου, σε συνεργασία και με τους συναρμόδιους φορείς, θα βρισκόμαστε σταθερά δίπλα τους, με στόχο να συμβάλλουμε με τις μικρές μας δυνάμεις έτσι ώστε να εξασφαλίζουμε όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης, παρά το δυσμενές περιβάλλον στο οποίο επιχειρούμε».