Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στη Λότζια κεκλεισμένων των θυρών στην οποία μετείχαν οι δήμαρχοι του νομού Ηρακλείου.

Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός λίγες μόλις ώρες πριν την αυριανή κρίσιμη σύσκεψη της ΠΕΔ Κρήτης, προκειμένου να τους ενημερώσει  για την επιστολή που έλαβε τη προηγούμενη εβδομάδα από τον αναπληρωτή υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Η αυριανή σύσκεψη της ΠΕΔ είναι η πιο κρίσιμη συνεδρίαση των Δημάρχων του νησιού, οι οποίοι καλούνται να λάβουν τις οριστικές αποφάσεις για τα σημεία, όπου θα μεταφερθούν οι 2000 πρόσφυγες που θα φτάσουν στο νησί, στα τέλη Νοεμβρίου, με το πέρας δλδ της τουριστικής περιόδου.

Αν κ ο ο Δημαρχος Ηρακλείου κ πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, Βασίλης Λαμπρινός, για 2η φορά απευθύνη πρόσκληση στον αναπληρωτή υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής να συμμετέχει στην συνεδρίαση της ΠΕΔ, φαίνεται, πως ο κος Μουζάλας δεν θα βρίσκεται στην Κρητη, καθώς όπως επισημαίνει σε δηλώσεις του ο Βουλευτής Ηρ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, «έχει επιβαρυμένο πρόγραμμα, που δεν του επιτρέπει να φύγει από την Πρωτεύουσα»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook