Για την Πορτογαλία αναχώρησε σήμερα, νωρίς το πρωϊ, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, προκειμένου να συμμετάσχει  στη συνεδρίαση των εκπροσώπων πόλεων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Civitour  Destination  του ευρωπαϊκού προγράμματος  ΗΟΡΙΖΟΝ 2020, η οποία πραγματοποιείται στην πόλη Μαδεϊρα. 

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο Πρόγραμμα  χρηματοδοτεί την έρευνα και καινοτομία, ως μέσα για την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.  Στο εν λόγω πρόγραμμα έχουν ενταχθεί και συμμετέχουν η  Πορτογαλία, η Κύπρος,  η Μάλτα, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ρουμανία, η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία ενώ από πόλεις στης  Ελλάδας συμμετέχει μόνον ο Δήμος Ρεθύμνης καθώς και   το Πολυτεχνείο Κρήτης. 

Τον Δήμαρχο, ο οποίος θα κάνει εισήγηση σχετικά με το Ρέθυμνο και τις αναπτυξιακές του δυνατότητες, συνοδεύουν στελέχη του Τμήματος Προγραμματισμού Εργων και παρακολούθησης ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, της Δ/νσης Τεχνικών  Υπηρεσιών Δήμου Ρεθύμνης. 

Ο κ. Μαρινάκης θα επιστρέψει στο Ρέθυμνο, το βράδυ του προσεχούς Σαββάτου. Κατά τη διάρκεια της απουσίας του, θα τον αναπληρώνει στα καθήκοντά του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Καθημερινότητας κ. Δημήτρης Λελεδάκης.  

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook