Την Τετάρτη (14/09) ξεκινάνε οι αγώνες Δρόμου του “Γύρου Φθινοπώρου” που διοργανώνει η “Chania Cycling Races”, σε συνεργασία με τον Τάλω ΑΝΕΚ LINES, τον Δήμο Πλατανιά και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Μαλαθύρου.

Οι αγώνες εντάσσονται στο Πρωτάθλημα Δυτικής Κρήτης και θα διεξαχθούν την Τετάρτη 14, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου.

Η προκήρυξη των αγώνων:

Η CHANIA CYCLING RACES σε συνεργασία με τον Π.Ο.Χ. ΤΑΛΩΣ ANEK LINES τον ΔΗΜΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ και τον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΕΩΝ ΜΑΛΑΘΥΡΟΥ διοργανώνει τους αγώνες Δρόμου του ΓΥΡΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ του Πρωταθλήματος Δυτικής Κρήτης την Τετάρτη 14/9, το Σάββατο 17/9 και την Κυριακή 18/9/2016.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π.

Αναχώρηση αθλητών ανά 1 λεπτό στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης. Επιτρέπονται τα αεροδυναμικά βοηθήματα. Συνοδεία αθλητών δεν επιτρέπεται .

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Οι ειδικοί κανονισμοί του πρωταθλήματος βρίσκονται αναρτημένοι στην σελίδα της διοργάνωσης 

https://www.facebook.com/chaniacyclingraces

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:

1ος αγώνας: Τετάρτη 14/9/2016 ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 15 χλμ  (Φουρνές-Μεσκλά-Ζούρβα-Θέρισο). Εκκίνηση στην εκκλησία του Φουρνέ στις 4 μ.μ.
2ος Αγώνας: Σάββατο 17/8/2016 ΑΤΟΜΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ  απόστασης 11 χλμ στην διαδρομή  Αγυά-Μεσκλά. Εκκίνηση πρώτου αθλητή στις 4 μ.μ.
3ος Αγώνας: Κυριακή 18/9/2016 ΑΝΤΟΧΗ  στη διαδρομή Μαλάθυρος-Σάσσαλος-Μυλωνές-Αλιγοί-Στροβλές-Κουτσοματάδος-Τοπόλια-Βουλγάρω-Μάκρωνας- Χουδαλιανά-Αρμενοχώρι-Τριαλώνια-Μαλάθυρος (επιλογή για 1 ή 2 στροφές των 36 χλμ). Εκκίνηση στις 10 π.μ.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στους αγώνες δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι είναι άνω των 15 χρονών , δηλαδή γεννηθέντες από το 2001 και παλαιότερα ενώ όριο ηλικίας προς τα πάνω δεν υπάρχει (δεν χρειάζεται κανένα αθλητικό δελτίο ούτε είναι απαραίτητο να ανήκουν σε κάποιο σωματείο.). Για τους ανήλικους ποδηλάτες χρειάζεται υπογραφή κηδεμόνα.  Το  κόστος συμμετοχής σε μεμονωμένο αγώνα ορίζεται στο ποσό των 10 ευρώ, για συμμετοχή και στους τρείς αγώνες του Γύρου το κόστος είναι 20€. Για κάθε συμμετέχοντα του 1ου και 2ου αγώνα οι διοργανωτές θα διαθέσουν σάντουιτς ή μπανάνα ή κάτι παρεμφερές και ατομικό νερό η χυμό. Κάθε αγωνιζόμενος μετέχει με δικιά του ευθύνη, είναι υποχρεωμένος να τηρεί τον Κ.Ο.Κ. και να φοράει κράνος. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν φθορά αθλητικού εξοπλισμού ή ατυχήματος κλπ Θα εξασφαλιστεί έκπτωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς-Χανιά-Πειραιάς για τους 10 πρώτους που θα δηλώσουν συμμετοχή.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δηλώσεις συμμέτοχής στον 1ο αγώνα (Φουρνές-Θέρισσο) μέχρι την Δευτέρα 12-9-2016 και ώρα 14:00. Για τον 2ο και 3ο αγώνα δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη 15-9-2016. Διατίθεται ηλεκτρονική φόρμα που βρίσκεται εδώ: https://docs.google.com/forms/ …………………..  . Οι αγωνιζόμενοι που θα δηλώσουν μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας  θα πρέπει οπωσδήποτε να προσέρχονται το αργότερο 1 ώρα πριν στην εκκίνηση για υπογραφή και παραλαβή αριθμού. H Γραμματεία κλείνει ΑΥΣΤΗΡΑ μισή ώρα πριν την εκκίνηση του 1ου αθλητή, ενώ οι αγωνιζόμενοι που δηλώνουν συμμετοχή στη γραμματεία  θα εκκινήσουν στο τέλος της λίστας.

Στον 3ο αγώνα (αντοχή) δίνεται  η δυνατότητα συμμετοχής σε αγώνα 1 στροφής (36 χλμ) με κοινή  βράβευση (ενιαία κατηγορία φαν)

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Οι βραβεύσεις του 1ου αγώνα (Φουρνές-Θέρισσο) θα γίνουν στην πλατεία του Θερίσσου, του 2ου αγώνα (Ατομικής χρονομέτρησης) θα γίνουν στην εκκλησία στα Μεσκλά . Οι βραβεύσεις του 3ου αγώνα (Αντοχής) θα γίνουν στην Μαλάθυρο. (θα ακολουθήσει κέρασμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο)

Στον 1ο, 2ο και 3ο νικητή κάθε κατηγορίας που συμπληρώνεται (τουλάχιστον 3 συμμετοχές ) θα απονεμηθούν κύπελλο μετάλλιο και δίπλωμα, στον 4ο, 5ο και 6ο δίπλωμα. Στους 3 πρώτους νικητές της Γενικής του Γύρου ανεξάρτητα από ηλικία θα γίνει βράβευση με απονομή φανέλας στον 1ο νικητή. Επιπλέον ο 1ος νικητής του Γύρου θα κερδίσει μια διανυκτέρευση για δυο άτομα στο ΜΙΝΟΑ PALACE.

Στους 8 πρώτους νικητές του αγώνα αντοχής (2 στροφές) θα δοθούν χρηματικά έπαθλα ως εξής:

1ος 100€,  2ος 80€, 3ος 70€, 4ος 50€, 5ος 40€, 6ος 30€, 7ος 20€, 8ος 10€

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ : 15-29,   30-39,  40-49,  50 και άνω,  Γυναικών 15 και άνω

Όταν μια Kατηγορία δεν συμπληρώνεται θα συμπτύσσεται με την αμέσως μικρότερη ηλικιακά.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ: Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν το πρόγραμμα των αγώνων, σε περίπτωση που για λόγους ανωτέρας βίας δεν είναι δυνατή η τήρηση αυτού, καθώς και τους όρους της παρούσας προκήρυξης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook