Ένας αγώνας αλλιώτικος από τους άλλους, ένας «αγώνας για τη ζωή», με σκοπό τη συμμετοχή και όχι τη νίκη, χωρίς κατακτήριες θέσεις και επίσημη χρονομέτρηση, θα διεξαχθεί για έβδομη χρονιά φέτος στα Χανιά. Πρόκειται για το γνωστό πια σε όλους μας «Υπερκοπέλι» που φέτος μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, γίνεται διήμερο και αγκαλιάζει καινούργιες δράσεις.

Για πρώτη χρονιά, λοιπόν, φετός οι δράσεις του Υπερκοπελιού απλώνονται σε δύο μέρες. Η πρώτη μέρα, το Σάββατο 1 Οκτώβρη, ξεκινά με ένα καινούργιο αγώνα ολυμπιακού τριάθλου, το Υπερκοπέλι Olympic, που απευθύνεται σε αθλητές και, αντίθετα με το Υπερκοπέλι, θα έχει χρονομέτρηση και κατάταξη. Ακολουθεί μια ακόμα καινούργια δράση, οι «Ανοιχτοί Ορίζοντες», αγώνας δρόμου δυναμικού περπατήματος 5 χλμ, χωρίς χρονομέτρηση και κατάταξη, στον οποίο οι συμμετέχοντες θα προσφέρουν το μισό κόστος της συμμετοχής τους σε όποιο φιλανθρωπικό σωματείο της πόλης μας επιθυμούν από όσα δήλωσαν συμμετοχή (βλ. παρακάτω). Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί «Πιλάφι πάρτι» για τους συμμετέχοντες με παράλληλη συναυλία από τα συγκροτήματα των Χάρη και Γιώργη Παντερμάκη και του Μάνου Μαλαξιανάκη. Η πρώτη μέρα θα ολοκληρωθεί με Camping night, δηλαδή διανυκτέρευση των συμμετεχόντων σε σκηνές στο χώρο των Αγίων Αποστόλων.

Η δεύτερη μέρα, Κυριακή 2 Οκτώβρη, αποτελείται από τις γνωστές και αγαπημένες σε όλους μας πια δράσεις του Υπερκοπελιού. Ξεκινά με το Υπερκοπελάκι, για τρίτη χρονιά φέτος. Ακολουθεί το Υπερκοπέλι, στη συνέχεια πάρτι στην παραλία και, τέλος, για δεύτερη χρονιά, ο διασκεδαστικός αγώνας «Σούπερ ήρωες».

Όλη η διοργάνωση πραγματοποιείται από την Αθλητική Παρέα του συλλόγου «Ορίζοντας» με τη στήριξη του καταστήματος αθλητικών ειδών Aqua Fit, με σκοπό την ενίσχυση του συλλόγου εθελοντικής προσφοράς και στήριξης «Ορίζοντας».

Ο «Ορίζοντας» είναι σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε πριν από 12 χρόνια στην πόλη μας, με σκοπό τη στήριξη σε οικονομικό, ηθικό και ψυχολογικό επίπεδο, κυρίως παιδιών που έχουν προσβληθεί από καρκίνο και χρήζουν νοσηλείας στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Η Αθλητική Παρέα του Ορίζοντα φέτος συμπληρώνει 8 χρόνια ύπαρξης. Από φέτος και στο εξής η διοργάνωση Υπερκοπέλι καθιερώνει ένα νέο θεσμό, θα αναδεικνύει τους «Επίσημους αθλητές – πρεσβευτές του Ορίζοντα» για την επόμενη χρονιά. Στόχος είναι η διάδοση του μηνύματος της Αθλητικής Παρέας και του Ορίζοντα, «Αγώνας για ζωή». Παράλληλα, ο Ορίζοντας θα μπορεί να παρέχει και σε όποιον άλλον επιθυμεί να διαδώσει το μήνυμα του, την επίσημη αθλητική εμφάνιση, με τα χρώματα και τα λογότυπα του Ορίζοντα.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ

Πιο αναλυτικά, την πρώτη μέρα, Σάββατο 1 Οκτώβρη:
* Το Υπερκοπέλι Olympic είναι αγώνας ολυμπιακού τριάθλου, που περιλαμβάνει 1.500 μέτρα κολύμπι, 40 χλμ ποδηλασία και 10 χλμ τρέξιμο. Έχει αγωνιστικό χαρακτήρα, με επίσημη χρονομέτρηση και κατάταξη. Τέσσερις πρωτεύσαντες αθλητές, ο πρώτος άνδρας και η πρώτη γυναίκα, ο πρώτος νέος και η πρώτη νέα, θα αναδειχθούν σε «Επίσημους αθλητές – πρεσβευτές του Ορίζοντα». Δηλαδή, θα τους δοθεί η διαπίστευση να εκπροσωπούν επίσημα τον Ορίζοντα σε αγώνες όλη την επόμενη χρονιά. Ο Ορίζοντας θα τους παρέχει την πλήρη αθλητική εμφάνιση στα χρώματα του και με τα λογότυπα του. Στόχος είναι η διάδοση του μηνύματος της Αθλητικής Παρέας και του Ορίζοντα «Αγώνας για ζωή». Οι αθλητές αυτοί, στο επόμενο Υπερκοπέλι ή θα διατηρούν τον τίτλο (ανάλογα με τα κριτήρια) ή θα τον απονέμουν στους επόμενους.
ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΖΩΝΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ: 14.30, ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ: 15.00, ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 40 ευρώ, ΠΑΡΟΧΕΣ: ηλεκτρονική χρονομέτρηση (τσιπάκι) τεχνικό μπλουζάκι, σκουφάκι, μετάλλιο, έπαινος, κουπόνι για πιλάφι, 2 σουβλάκια και μπίρα, ΑΠΟΝΟΜΕΣ: 19.00 – 19.30

* Οι «Ανοιχτοί Ορίζοντες» είναι αγώνας δρόμου και δυναμικού περπατήματος 5 χλμ όπου οι συμμετέχοντες δεν χρειάζεται να είναι αθλητές, ενώ δεν θα υπάρχει χρονομέτρηση και κατάταξη. Στόχος είναι η προβολή και ενίσχυση των φιλανθρωπικών σωματείων της πόλης μας, αφού ο κάθε συμμετέχων θα επιλέγει ένα σωματείο από όσα έχουν δηλώσει συμμετοχή στον αγώνα, στο οποίο θα προσφέρει το μισό του κόστους συμμετοχής του. Τα συμμετέχοντα σωματεία είναι: ΚΗΦΑΠ Μεγαλόχαρη, ΕΛΕΠΑΠ, Σύλλογος Θαλασσαιμίας, Κέντρο Ημέρας Αλτσχάιμερ, ΚΗΦΑΑΜΕΑ, Αρίων, Σύλλογος Αιμοδοτών Αγ. Ιωάννης, Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων, Κύτταρο Χαλέπας, Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και της Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Χανίων, Συνάνθρωπος, Santa Run, Ορίζοντας.
ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: 17.00, ΕΚΚΙΝΗΣΗ: 18.00, ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 10 ευρώ (5 ευρώ στη διοργάνωση + 5 ευρώ στο επιλεγόμενο σωματείο), ΠΑΡΟΧΕΣ: μετάλλιο, έπαινος, αριθμός συμμετοχής, ΕΓΓΡΑΦΕΣ/ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: στα σωματεία / ιδρύματα που συμμετέχουν.
* Στο «Πιλάφι πάρτι» όλοι οι συμμετέχοντες είναι καλεσμένοι. Θα ακολουθήσει συναυλία με τα συγκροτήματα των Χάρη και Γιώργη Παντερμάκη και του Μάνου Μαλαξιανάκη με σουβλάκια και μπίρες. 

ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΤΙ: 19.30, ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ: 20.00

Τη δεύτερη μέρα, Κυριακή 2 Οκτώβρη: 
* Το Υπερκοπελάκι είναι μίνι αγώνας τριάθλου, μη αγωνιστικού χαρακτήρα, για παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών. Οι μικροί αθλητές θα κολυμπήσουν 50 μέτρα, ύστερα θα διανύσουν 2 χλμ με τα ποδήλατα και τέλος θα τρέξουν 500 μέτρα. Σκοπός του μίνι τριάθλου είναι η μετάδοση του μηνύματος του Υπερκοπελιού στους μικρούς μας φίλους. Δικαίωμα συμμετοχής έχει κάθε παιδί της παραπάνω ηλικιακής κατηγορίας, ενώ προϋπόθεση αποτελεί η κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης γονέα ή κηδεμόνα που να του επιτρέπει τη συμμετοχή του στον αγώνα. Η υπεύθυνη δήλωση και η δήλωση συμμετοχής μπορεί να συμπληρώνεται στο σημείο εγγραφής.
ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: 8.00, ΕΚΚΙΝΗΣΗ: 9.00, ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 10 ευρώ, ΠΑΡΟΧΕΣ: μακό μπλουζάκι, μετάλλιο, έπαινος, κουπόνι για σουβλάκι και αναψυκτικό.

* Το Υπερκοπέλι είναι αγώνας ερασιτεχνικού χαρακτήρα, στον οποίο ο αθλητής συμμετέχει διαδοχικά στα τρία αγωνίσματα και μάλιστα συνεχόμενα χωρίς κενό, πέραν αυτού που χρειάζεται για να φορέσει ρούχα ή να προσαρμόσει τον εξοπλισμό του. Ο αγώνας θα ξεκινήσει με κολύμπι απόστασης 400μ. Στη συνέχεια, οι αθλητές θα επιβιβαστούν στα ποδήλατα τους και θα πραγματοποιήσουν διαδρομή 15χλμ και τέλος θα τρέξουν 4 χλμ γύρω από το παρκάκι των Αγίων Αποστόλων. 

Για πρώτη χρονιά φέτος, 4 αθλητές/τριες (μία γυναίκα / ένας άνδρας και μία νέα / ένας νέος) από το κλασικό ερασιτεχνικό Υπερκοπέλι που θα προκύψουν με κλήρωση ανεξάρτητου θέσεως, αφού ο στόχος δεν είναι η διάκριση, θα αναδειχθούν σε «Επίσημους αθλητές – πρεσβευτές του Ορίζοντα». Δηλαδή, θα τους δοθεί η διαπίστευση να εκπροσωπούν επίσημα τον Ορίζοντα σε αγώνες όλη την επόμενη χρονιά. Ο Ορίζοντας θα τους παρέχει την πλήρη αθλητική εμφάνιση στα χρώματα του και με τα λογότυπα του. Στόχος είναι η διάδοση του μηνύματος της Αθλητικής Παρέας και του Ορίζοντα «Αγώνας για ζωή». 

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: 9.00, ΕΚΚΙΝΗΣΗ: 10.00, ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 15 ευρώ, ΠΑΡΟΧΕΣ: μακό μπλουζάκι, σκουφάκι, μετάλλιο, έπαινος, κουπόνι για 2 σουβλάκια και μπίρα.

* Πάρτι στην παραλία με dj set, σουβλάκια και μπίρες, αλλά και με τους αγαπημένους «Σούπερ ήρωες», μια διασκεδαστική μάχη στην άμμο. Ένας στίβος μάχης στην παραλία των Αγίων Αποστόλων θα περιμένει όλους όσοι συμμετέχουν, ενώ μια ομάδα θα προετοιμάζει τους συμμετέχοντες κάνοντας τους να μοιάζουν με παρωδία των σούπερ ηρώων.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 5 ευρώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ:
Οι εγγραφές για το Υπερκοπέλι Olympic, το Υπερκοπέλι και το Υπερκοπελάκι θα γίνονται έως τις 28 Σεπτέμβρη στα γραφεία του Ορίζοντα (Μανουσογιαννάκηδων 17, τηλ.: 2821079650, 9π.μ – 3μ.μ., Δευτερα έως Παρασκευή) και στο κατάστημα Aqua Fit (Κορωναίου 4, τηλ.: 2821093498, ώρες καταστημάτων).
Οι εγγραφές για τον αγώνα «Ανοιχτοί Ορίζοντες» θα πραγματοποιούνται στο συμμετέχων σωματείο / ίδρυμα, έως τις 23 Σεπτέμβρη.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ EΓΓΡΑΦΕΣ: www.yperkopeli.gr

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: 
Σάββατο 1 Οκτώβρη: 10.00 – 20.00
Κυριακή 2 Οκτώβρη: 8.00 – 9.30

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Τεχνικό μπλουζάκι: 15 ευρώ επιπλέον
Ειδικές τιμές σε Υπερκοπελάκια των οποίων οι γονείς συμμετέχουν στο Υπερκοπέλι ή στο Υπερκοπέλι Olympic: κόστος συμμετοχής 5 ευρώ και σε συμμετέχοντες στο Υπερκοπέλι Olympic που επιθυμούν να συμμετάσχουν και στο Υπερκοπέλι: κόστος συμμετοχής στο Υπερκοπέλι 10 ευρώ.
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στις δράσεις θα συμμετέχουν και ομάδες απαρτιζόμενες από δύο(2) ή τρία(3) άτομα, με την προϋπόθεση ο ένας εξ αυτών να είναι Άτομο ΜΕ Αναπηρία. Σκοπός είναι να υπάρξει πληροφόρηση, ευαισθητοποίηση και αλληλεπίδραση των αθλητών του τοπικού πληθυσμού με μαθητές – αθλητές με αναπηρία.
Στους αγώνες υπάρχουν όρια συμμετοχών γι’ αυτό επισπεύστε την εγγραφή σας. [Υπερκοπέλι Olympic: 50 άτομα, Ανοιχτοί Ορίζοντες: 600 άτομα, Υπερκοπελάκι: 100, Υπερκοπέλι: 200]
Για περισσότερες πληροφορίες ή για όσους επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντική εργασία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ.: 2821079650 «Ορίζοντας».
Email: [email protected]
www.facebook.com/yperkopelichania και www.orizondas.gr

***
Όλη η διοργάνωση πραγματοποιείται από την Αθλητική Παρέα του συλλόγου «Ορίζοντας» με τη στήριξη του καταστήματος αθλητικών ειδών Aqua Fit, με σκοπό την ενίσχυση του συλλόγου εθελοντικής προσφοράς και στήριξης «Ορίζοντας».
Ο «Ορίζοντας» είναι σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε πριν από 12 χρόνια στην πόλη μας, με σκοπό τη στήριξη σε οικονομικό, ηθικό και ψυχολογικό επίπεδο, κυρίως παιδιών που έχουν προσβληθεί από καρκίνο και χρήζουν νοσηλείας στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Η Αθλητική Παρέα του Ορίζοντα φέτος συμπληρώνει 8 χρόνια ύπαρξης. Από φέτος και στο εξής η διοργάνωση Υπερκοπέλι καθιερώνει ένα νέο θεσμό, θα αναδεικνύει τους «Επίσημους αθλητές – πρεσβευτές του Ορίζοντα» για την επόμενη χρονιά. Στόχος είναι η διάδοση του μηνύματος της Αθλητικής Παρέας και του Ορίζοντα, «Αγώνας για ζωή». Παράλληλα, ο Ορίζοντας θα μπορεί να παρέχει και σε όποιον άλλον επιθυμεί να διαδώσει το μήνυμα του, την επίσημη αθλητική εμφάνιση, με τα χρώματα και τα λογότυπα του Ορίζοντα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook