Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, επισήμανε πως από τη στιγμή που δεν έκανε το μεγάλο βήμα για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, είναι ένας πρωθυπουργός «χωρίς καθόλου διαπραγματευτική δύναμη»

Την εκτίμησή του ότι το καλύτερο για την Ελλάδα είναι να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη εξέφρασε ο νομπελίστας οικονομολόγος  και αρθρογράφος των New York Times Πωλ Κρούγκμαν ο οποίος συμμετείχε σε πάνελ στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Καθημερινής, ο κ. Κρούγκμαν δήλωσε ότι «η πολιτική δέσμευση των ελίτ των ευρωπαϊκών χωρών για τη διατήρηση της ακεραιότητας της Ευρωζώνης είναι τέτοια που τίποτα δεν θα τους πείσει να προχωρήσουν στη διάλυσή της». 

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, επισήμανε πως από τη στιγμή που «έδειξε ότι δεν είναι διατεθειμένος να κάνει το μεγάλο βήμα» της εξόδου από την Ευρωζώνη, είναι ένας πρωθυπουργός «χωρίς καθόλου διαπραγματευτική δύναμη» έναντι των δανειστών της Ελλάδας.

Τέλος, υπογράμμισε πως για να πετύχει μία καλύτερη συμφωνία εντός της Ευρωζώνης, «η Ελλάδα έπρεπε να είναι διατεθειμένη, in extremis, να φύγει, αλλά δεν ήταν».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook