Μια 92χρονη γυναίκα εδώ τρεις δεκαετίες πηγαίνει ανελλιπώς στην παρέλαση Gay Pride της Νέας Υόρκης για να στηρίξει τις δύο λεσβίες κόρες της.

Οι εικόνες της από την παρέλαση είναι πλέον γνωστές καθώς πάντα κρατάει ένα πλακάτ που γράφει «Λατρεύω τις λεσβίες κόρες μου. Κρατήστε τις ασφαλείς». Η Frances Goldin είναι υπερασπιστής των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων και μητέρα δύο γυναικών, ηλικίας 70 και 68 ετών σήμερα, που ξεκίνησαν να συμμετέχουν στις παρελάσεις στη Νέα Υόρκη το 1970. «Είναι πολύ σημαντικό για μένα και είμαι πολύ ευγνώμων που είμαι σε θέση να συμμετέχω κάθε χρόνο», είπε η 92χρονη και πρόσθεσε «Τώρα είμαι 92 χρονών και ελπίζω να συνεχίσω για όσο καιρό θα είμαι σε θέση».

Κάθε χρόνο η γυναίκα εμφανίζεται στην παρέλαση συνήθως φορώντας μωβ και κρατώντας ακριβώς το ίδιο πλακάτ που λέει: «Λατρεύω τις λεσβίες κόρες μου». Το «Κρατήστε τις ασφαλείς» προστέθηκε μόλις το 1993. Στο πίσω μέρος της πινακίδας μάλιστα γράφει: «Ένας περήφανος γονιών λεσβιών». Με τα χρόνια οι άνθρωποι έμαθαν και συνήθισαν την εικόνα της γυναίκας και έτσι έγινε γνωστή. Το 1997, μάλιστα, είχε δώσει συνέντευξη στην Washington Post στην οποία είχε πει χαρακτηριστικά «Η διαφορετικότητα μάς εμπλουτίζει». Προσθέτει ότι πιστεύει πολύ στην ισότητα και στη δικαιοσύνη ενώ οι κόρες της δηλώνουν πολύ περήφανες για το πώς αντιμετώπισε εξ αρχής την επιλογή τους.

Τόσα χρόνια μετά, δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα στη συμπεριφορά της και στηρίζει τα παιδιά της αλλά και όλη την κοινότητα των ομοφυλόφιλων με όποιον τρόπο μπορεί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook