Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στους αγώνες «Νικήτεια 2016» οι οποίοι πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο Φραγκοκάστελλο Σφακίων.
Φέτος και για πρώτη φορά οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 14/9 παραμονή της εορτής του Αγίου Νικήτα μετά τον Εσπερινό, στο στάδιο του Φραγκοκάστελου όπου εγκαινιάστηκε  ο φωτισμός του γηπέδου καθώς και ο ανακατασκευασμένος αγωνιστικός χώρος του, έπειτα από εργασίες που πραγματοποιήθηκαν με την οικονομική συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης και Αντιπεριφέρειας Χανίων, μετά από αίτημα του Δήμου Σφακίων.

Στην εκδήλωση, μετά από τον χαιρετισμό του Δημάρχου Σφακίων Γιάννη Ζερβού ακολούθησε ομιλία από τον κ. Μανώλη Βολουδάκη, δάσκαλο και Επίτιμο Πρόεδρο Ένωσης Φρεδιανών «Η Παναγία των Δύο Βράχων».

Στην έναρξη των αγώνων μετά την παρέλαση των αθλητών και το Ριζίτικο των αγώνων από την ομάδα ριζίτικου τραγουδιού του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασφένδου, ξεκίνησαν τα αγωνίσματα:

Στίβου παίδων, ανδρών και γυναικών:
• Δρομικά Αγωνίσματα (100μ κ 1200μ)
• Αλτικά Αγωνίσματα (Άλμα εις μήκος άνευ φοράς)
• Αγωνίσματα Ρίψεων (Σφαιροβολία, Δισκοβολία, Κρητικό Βόλι)

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με απονομή μεταλλίων στους νικητές των αγώνων και με παραδοσιακή Κρητική βραδιά στο κάστρο με το συγκρότημα του Αντώνη Μαρτσάκη. 

Τα «Νικήτεια 2016» συνδιοργανώθηκαν από την Περιφέρεια Κρήτης , τον Δήμο Σφακίων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλλικράτης σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους των Σφακίων..

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook