Ένα νέο σεμινάριο για τα πρώτα, ουσιαστικά βήματα στο χώρο των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων και τροφίμων διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων (τμήμα marketing, εμπορική διεύθυνση), εκπροσώπους φορέων ή οργανισμών που σχετίζονται με την παραγωγή, μεταποίηση ή διανομή αγροτικών προϊόντων και τροφίμων, σε παραγωγούς αγροτικών προϊόντων, σε άνεργους άλλα και σε όποιον επιθυμεί απώς να διευρύνει τις γνώσεις του στον εξαγωγικό τομέα.

Ενότητες Σεμιναρίου:

Διάγνωση επιπέδου εξαγωγικής ετοιμότητας
Έρευνα αγοράς και επιλογή αγορών-στόχων
Το μείγμα marketing στις διεθνείς αγορές
Επικοινωνία και προβολή στις αγορές του εξωτερικού
Συμμετοχή σε εκθέσεις, επιχειρηματικές αποστολές, εκδηλώσεις B2B, Προσκλήσεις αγοραστών
Εξαγωγικές πωλήσεις και διαπραγματεύσεις

Το κόστος:  του προγράμματος είναι 190€  ανά συμμετοχή.

Χρόνος Διεξαγωγής: 24 ώρες, Δευτέρα 19/09, Τετάρτη 21/09, Δευτέρα 26/09, Τετάρτη 28/09, Δευτέρα 03/10 και Τετάρτη 05/10, από 17:00μ.μ έως 21:00μ.μ

Χώρος διεξαγωγής: Ικάρου και Αρχιμήδους 1 Νέα Αλικαρνασσός.

Εισηγητής: Μανώλης Κουτεντάκης πτυχιούχος της σχολής Αγροτικής Οικονομίας και Μάρκετινγκ Τροφίμων του Πανεπιστημίου Newcastle upon Tyne. Επίσης είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου MSc in Management από το London School of Economics (LSE). Έχει διδάξει περισσότερο από 10 χρόνια σε διάφορα επίπεδα σπουδών έως και μεταπτυχιακού τίτλου MBA, ενώ, ως πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων έχει καταρτίσει μεγάλο αριθμό στελεχών επιχειρήσεων στο πλαίσιο επιχειρησιακών σεμιναρίων. Επίσης έχει ασχοληθεί με τη συμβουλευτική και το mentoring σε θέματα εξαγωγών, νεανικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Αυτή την περίοδο είναι σε διαδικασία πιστοποίησης ως επαγγελματίας Coach επιχειρήσεων. Για σχεδόν 15 χρόνια έχει διατελέσει στέλεχος σε πολυεθνικές εταιρείες, καθώς και σε γνωστές Ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς, με εξειδίκευση στις εξαγωγές.

Επικοινωνία:  Πληροφορίες στο ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Κορωναίου 9, τηλ:  2810 302730  email: [email protected] από 09:00 έως 15:00 μ.μ. και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr