Την ήττα με 83-78 από τον Κολοσσό Ρόδου στο Βενετόκλειο υπέστη το Ρέθυμνο Cretan Kings, στο πιο δυνατό τεστ προετοιμασίας που έχει δώσει μέχρι τώρα.

Σειρά πλέον για τον εκπρόσωπο της Κρήτης στην Basket League έχει το 10ο Διεθνές τουρνουά “City of Caorle”.

Η ανάλυση του φιλικού αγώνα στη Ρόδο από το rethymnobc.gr:

ΤΟ ΜΑΤΣ
1ο Δεκάλεπτο

Η ομάδα μας παρατάχθηκε με τους Κώττα, Άρνολντ, Φιτζπάτρικ, Γιαννόπουλο και Τάλτον στο αρχικό σχήμα. Το ξεκίνημα ήταν εξαιρετικό, όντας αλάνθαστοι από μακρινή και μέση απόσταση με αποτέλεσμα να προηγηθούν με 3-8 στο 3’. Στην συνέχεια, όμως, οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν σερί 7-2 και ισοφάρισαν σε 10-10 στο 5’, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται ισόπαλες μέχρι το 15-15, όταν ένα ξέσπασμα από τους Άρνολντ, Χριστοδούλου και Έντουαρντς έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα μας για πρώτη φορά με +6 (23-29), που ήταν και το σκορ του α’ δεκαλέπτου.

2ο Δεκάλεπτο
Στην συνέχεια, ο Κολοσσός πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα στο 14’ με 35-34, Όμως, ο Τάλτον με 2 συνεχόμενα τρίποντα επανέφερε την διαφορά των 5 πόντων (35-40). Από κει και έπειτα η ομάδα μας δεν μπορούσε να βρει στόχο με αποτέλεσμα ο Κολοσσός να πετύχει σερί 17-1 για το 52-41 στο 18’, με τον Χριστοδούλου να διαμορφώνει το 52-44 του ημιχρόνου.

3ο Δεκάλεπτο
Στην επανάληψη, η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στο -13 (59-46) για το Ρέθυμνο Cretan Kings, με τον Φιτζπάτρικ να βρίσκει τις λύσεις επιθετικά και με 5 δικούς του πόντους να μειώνει στο 59-53 στο 26’. Όμως, τα πολλά λάθη στην συνέχεια, έδωσαν την ευκαιρία στον Κολοσσό να επαναφέρει την διαφορά σε διψήφιο αριθμό (66-53). Οι Χριστοδούλου και Ζάμπας απάντησαν (68-59) αλλά ένα τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα από τους γηπεδούχους έκανε το 71-59 του γ’ δεκαλέπτου.

4ο Δεκάλεπτο
Στην τελευταία περίοδο τα πράγματα άλλαξαν, με τους παίκτες μας να πιέζουν αποτελεσματικά και να μειώνουν με τους Άρνολντ και Τάλτον σε 71-65 στο 34’. Μάλιστα, ο Κώττας με υπέροχη προσπάθεια άφησε την μπάλα στο καλάθι στο 35’, κάνοντας το 73-67. Αν και προσπάθησαν στα τελευταία λεπτά, τελικά ο Κολοσσός πήρε το ροζ φύλλο αγώνα με σκορ 83-78.

Τα δεκάλεπτα: 23-29, 52-44 (ημιχρ.), 71-59, 83-78 τελικό.

Κολοσσός Ρ. (Άρης Λυκογιάννης): Χολ 9(2), Παπαδάκης, Λιάπης, Ρέντικ 19, Τσούκου 11(2), Βασιλόπουλος 5(1), Γεωργαλλής, Γουότσον 9, Αγγελάκος 3, Άχονεν 9(1), Μπέρι 18(3).

Ρέθυμνο Cretan Kings (Μυκονιάτης – Μητρόπουλος): Χριστοδούλου 11, Κώττας 4, Γιαννόπουλος 1, Παναρετάκης, Άρνολντ 14(2), Φιτζπάτρικ 15(2), Τάλτον 20(3), Έντουαρντς 8(1), Ζάμπας 5(1), Θεοδωρίδης, Καμπερίδης.

Μυκονιάτης: «Να δουλέψουμε πάνω στα σημεία που εντοπίσαμε»

Οι δηλώσεις του βοηθού προπονητή του Ρεθύμνου Σταύρου Μυκονιάτη για το δυνατό “τεστ” με τον Κολοσσό Ρόδου: «Για μας ήταν το πρώτο δυνατό τεστ στην σειρά των αγώνων που έχουμε προγραμματίσει. Πραγματικά είδαμε αρκετά πράγματα που πρέπει να δουλέψουμε και αυτό ήταν και το νόημα του παιχνιδιού. Να δούμε τις αγωνιστικές συνθήκες και που βρισκόμαστε σχετικά με την φιλοσοφία της ομάδας σε άμυνα και επίθεση. Αν το χωρίσουμε σε δύο μέρη θα δούμε ότι στο αμυντικό κομμάτι προσεγγίζουμε αυτό που θέλουμε αλλά θέλουμε περισσότερη δουλειά για το επίπεδο που χρειαζόμαστε. Όσον αφορά στο επιθετικό κομμάτι είδαμε αρκετά στοιχεία αλλά θέλουμε και εκεί αρκετή δουλειά για να είμαστε κοντά στην φιλοσοφία που θέλουμε. Σχεδόν όλη η ομάδα είναι καινούρια και μας έλειπε πάρα πολύ ο ψηλός παίκτης μας, όπου στην θέση του φάνηκε χθες ότι είχαμε πρόβλημα αμυντικά. Σίγουρα, έχοντας έναν ψηλό παίκτη στις τάξεις της ομάδας σαφώς θα είμαστε καλύτεροι. Νομίζω τα παιδιά ανταποκρίθηκαν σε πολύ μεγάλο κομμάτι σε αυτά που είχαμε ζητήσει. Θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε πάνω στα σημεία που εντοπίσαμε και γενικά να αποκομίσουμε όλα τα στοιχεία εκείνα για να είμαστε έτοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος».

Για το τουρνουά της Βενετίας: «Τα παιχνίδια της Βενετίας θα είναι εξίσου δύσκολα και θα μας βοηθήσουν ακόμη περισσότερο να λύσουμε το που κατευθυνόμαστε και τι τρόπο δουλειάς πρέπει να ακολουθήσουμε για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Έχουμε μία κατεύθυνση, είμαστε κάπου κοντά αλλά και στο αμυντικό και στο επιθετικό κομμάτι θέλουμε πολλή δουλειά. Όμως, είναι απόλυτα φυσιολογικό αν υπολογίσουμε ότι είμαστε στον πρώτο μήνα της προετοιμασίας».

Το πρόγραμμα του τουρνουά “City of Caorle”

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου
19.00 Ζαλγκίρις – Τρεβίζο
21.30 Ρέθυμνο Cretan Kings – Βενέτσια (PalaMare)

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου
19.00 Μικρός Τελικός
21.30 Μεγάλος Τελικός

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook