Ο πρώτος άνθρωπος εδώ και 25 χρόνια και ο δεύτερος στην ιστορία που σκαρφάλωσε τον παράξενο κάθετο βράχο Dún Briste στην Ιρλανδία έγινε ο 46χρονος Iain Miller που αναμετρήθηκε με το… θηρίο και βγήκε νικητής τον περασμένο μήνα.

Ο Miller δεν αποθαρρύνθηκε από τις δύο προηγούμενες αποτυχημένες απόπειρές του και έβαλε στόχο να πετύχει την αναρρίχηση στον περίπου 50 μέτρων βράχο που βρίσκεται δίπλα στη βορειοδυτική ακτή της Ιρλανδίας.

«Μια κορυφή που έχει κατακτηθεί μόλις μια φορά στην ιστορία πάντα θα είναι ένας καλός αν και τρομακτικός στόχος για όσους αγαπούν την αναρρίχηση», τόνισε ο 46χρονος στη Daily Mail.

Προσέγγισε το βράχο από θαλάσσης, μαζί με την Paulina Kaniszewska, και άρχισε τη δύσκολη ανάβαση διαθέτοντας πλήρη αναρριχητικό εξοπλισμό.

Η ήρεμη θάλασσα βοήθησε στο καλό ξεκίνημα της αναρρίχησης αλλά ακολούθως δεν υπήρχε τίποτα εύκολο καθώς οι προκλήσεις ήταν πολλές.

Είναι χαρακτηριστικό πως η βροχή εμπόδισε την Kaniszewska από το να ολοκληρώσει την αναρρίχηση κι έμεινε πίσω κατά περίπου 20 μέτρα.

Ο Miller κατάφερε να φτάσει με επιτυχία στην κρυφή καταγράφοντας με την GoPro κάμερά του τη στιγμή της κατάκτησης της κορυφής, είχε όμως φτάσει μόνο στο μισό της προσπάθειάς του.

«Μόλις φτάσεις εκεί είσαι τόσο επικεντρωμένος στην κατάβαση που δεν υπάρχει χρόνος για πανηγυρισμούς», τόνισε.

«Μόλις φτάσαμε στο επίπεδο της θάλασσας, στη βάρκα, τότε οι πανηγυρισμοί εκρήγνυνται σαν βόμβα μέσα στο κεφάλι σου», εξήγησε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook