Ευρεία σύσκεψη φορέων του Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου με θέμα την εκπαιδευτική λειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Νέα Αλικαρνασσό.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειακού Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Γιώργου Τερζάκη και συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ κ. Γιώργος Τσαγκαράκης καθώς και εκπρόσωποι της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, της Τροχαίας, της Πυροσβεστικής, του τμήματος Οδικής Ασφάλειας του ΤΕΙ, του Συλλόγου Σχολών Οδηγών, του Συλλόγου Αντιπροσώπων και Εμπόρων Αυτοκινήτων Νομού Ηρακλείου, του ΕΚΑΒ, του Ερυθρού Σταυρού, Συλλόγων ΑΜΕΑ καθώς και εκπαιδευτές του ΠΚΑ.  

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους η επαναλειτουργία του Πάρκου (εγκαινιάζεται την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου) θα βοηθήσει στην επιμόρφωση των παιδιών της πόλης σε θέματα οδικής ασφάλειας. Συμφωνήθηκε μεταξύ άλλων τα σχολεία του Ηρακλείου να επισκέπτονται το Πάρκο τακτικά, καθώς και η συμμετοχή ενός εκπροσώπου της Μέσης Εκπαίδευσης στην Επιτροπή Λειτουργίας του Πάρκου.

Τέλος, οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν συμφώνησαν να προχωρήσουν σε εκπαιδευτικές δράσεις που θα αφορούν δασκάλους και καθηγητές ώστε εκείνοι με τη σειρά τους να μπορούν στη συνέχεια να μεταφέρουν στους μαθητές τους τις γνώσεις που απέκτησαν σε ζητήματα κυκλοφοριακής αγωγής.