Στο πλαίσιο του θεσμού της «Υιοθεσίας Χώρων Πρασίνου» η Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, η Αντιδημαρχία  Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου, η 2η Δημοτική Κοινότητα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατσαμπά ΄΄ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ΄΄ καθώς και η ομάδα εθελοντών αλλά και ο ανάδοχος του Πάρκου κύριος Ελιώτης Αλέξανδρος, διοργανώνουν Διήμερο Εκδηλώσεων το Σάββατο  17 και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στον χώρο του πάρκου της Σοφίας στη συμβολή των οδών Καζαντζίδη & Σωκράτους στην περιοχή Κατσαμπά.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το  Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19:00, με την Παιδική Χορωδία της κυρίας Λαγουδάκη, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν Παραδοσιακοί ήχοι από όλη την Ελλάδα από το Μουσικό σχήμα Εράν.

Η μουσική βραδιά θα κλείσει με κρητικούς ήχους από το Συγκρότημα του Αντώνη Βεργάκη (τραγούδι και λύρα) που το αποτελούν οι μουσικοί: Ανδρέας Καραπιδάκης (λαούτο), ο Ιωάννης Καλούδης (κιθάρα) και ο Μάριος Καλούδης (μπάσο). 

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 18:30 η εκδήλωση θα ξεκινήσει με  Υοga Γέλιου με την κυρία Μιγαδή Μάνια ενώ θα ακολουθήσει παράσταση Καραγκιόζη για μικρά παιδιά.