Ανοιξε τις πύλες του και επίσημα για τους Ηρακλειώτες, ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία του Ηρακλείου. Ο ιστορικός ”Κούλες”,διαχρονικός φύλακας του λιμανιού και της πόλης.

Με την ευκαιρία αυτή δεν μπορούμε να μην φέρομε στην μνήμη μας την προσπάθεια και τη συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου με την τότε ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού για να ενταχθεί σε πρόγραμμα και να ξεκινήσει η αναστήλωση του μνημείου.

Απαιτήθηκαν έξι χρόνια σκληρής δουλειάς των υπηρεσιών του ΥΠΠΟ, και της εφορίας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, για να επιτευχθεί το σημερινό αποτέλεσμα ,που μας κάνει όλους περήφανους. Ένα έργο εντυπωσιακής ”ανακαίνισης” μνημείου που επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ,πως όπου υπάρχει όραμα ,σχέδιο και συνεργασία, ανάμεσα στην κεντρική Διοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες ,μπορούν να γίνουν θαύματα. Ιδιαίτερα στον τομέα του Πολιτισμού, που ο τόπος μας ως Διεθνής Τουριστικός Προορισμός έχει απόλυτη ανάγκη στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία.  Όταν μάλιστα συμβαίνει να διαθέτει τη μοναδική πολιτιστική ”προίκα” του Ενετικού Οχυρωματικού Περιβόλου ,τα γνωστά σε όλους μας Τείχη. Ένα μνημείο που ο Δήμος ,εδώ και χρόνια,με σκληρές προσπάθειες -και μεγάλο κόστος-συντηρεί ,αναδεικνύει και αξιοποιεί συνεχώς

Θερμα συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν για να έχομε αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα ,το οποίο στο εξής θα μπορούν να το χαίρονται  και να το καμαρώνουν οι Ηρακλειώτες , οι Κρητικοί και όλοι οι επισκέπτες.

Για την Παράταξη  Α Ο. 
Ο Επικεφαλής Γιάννης Κουρακης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook