Το περιστατικό της πτώσης κολόνας φωτισμού στο Κουμ Καπί των Χανίων το απόγευμα που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό δυο τουριστριών, ξεσήκωσε για μια ακόμα φορά αντιδράσεις του συλλόγου Κατοίκων και Επιχειρηματιών Παλαιού Κουμ Καπί. Με τη σειρά του απάντησε για το περιστατικό ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Μιχάλης Βλαχάκης, αρμόδιος για το θέμα.

Στην αιχμηρή ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Κατοίκων και Επιχειρηματιών Παλαιού Κουμ Καπί αναφέρει:

“Το γεγονός αυτό ήρθε να βάλει το κερασάκι στην τούρτα τραυματίζοντας σοβαρά τρεις ανυποψίαστους τουρίστες. Όλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι εμείς δεν έχουμε τίποτα προσωπικό με κανέναν από τον Δήμο ή από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων. Το Κουμ Καπί φωνάζει χρόνια τώρα από μόνο του και δείχνει να ξεψυχά…

Πριν από λίγους μήνες άνοιγαν τρύπες στη μέση του δρόμου και από σύμπτωση δεν συνέβη κάτι τραγικό όπως το σημερινό. Έχουμε επανειλειμμένα συναντηθεί και με τον Δήμαρχο και με τον υπεύθυνο της περιοχής κ.Βλαχάκη (το Κουμ Καπί ανήκει στο ΔΛΤΧ) χωρίς οι συζητήσεις μας και οι υποσχέσεις τους να καταλήγουν πουθενά. Βέβαια ο Δήμος είναι συνεπέστατος στο να ελέγχει προκειμένου να εισπράξει τα σχετικά τέλη…

Όλοι θυμάστε τον διαδικτυακό καβγά το τριήμερο της Παναγίας με τον κ.Βλαχάκη σε ρόλο Χαρατζήμπαση… Όταν λέμε ότι θα πρέπει να επικρατεί δικαιοσύνη, αυτό εννοούμε κύριε Βλαχάκη. Φτιάξε πρώτα την περιοχή και μετά έβγα να εισπράξεις.

Ο εισαγγελέας που θα αναλάβει την υπόθεση (γιατί είναι πάρα πολύ σοβαρό αυτό που συνέβη), θα πρέπει με πολύ προσοχή να μοιράσει τις ευθύνες εκεί που πραγματικά αναλογούν. Γιατί άλλο είναι ένα τυχαίο γεγονός και άλλο η αδιαφορία και η εγκατάλειψη του δημότη, ειδικά όταν αυτός διαμαρτύρεται και σε προειδοποιεί ότι κάτι κακό θα συμβεί.

Οι τουρίστες που χτύπησαν ενώ έπιναν το καφεδάκι τους στο Κουμ Καπί ελπίζουμε να την βγάλουν καθαρή και να αναρρώσουν γρήγορα. Έχουμε γίνει πλέον διεθνές ζήτημα.

ΥΓ: Αλήθεια, εκείνος ο εργολάβος τι έγινε; Πότε θα παραδώσει το «έργο» (χιούμορ) των «46.000€» (κι άλλο χιούμορ)

ΥΓ2: Πάλι σε ψάχναμε στο τηλέφωνο και δεν το σήκωνες…”

Από την πλευρά του ο Μ. Βλαχάκης αναφέρει σε ανακοίνωσή του για το περιστατικό:

«Να εκφράσω τις ευχές μου για γρήγορη ανάρρωση στις δύο γυναίκες που τραυματίστηκαν απο κολόνα φωτισμού στο Κουμ Καπί. Το ατυχές συμβάν συνέβη προφανώς απο διάβρωση του αστικού εξοπλισμού παρά τη συντήρηση που είναι σε εξέλιξη στο παραλιακό μέτωπο.

Επικοινώνησα άμεσα με το τμήμα επειγόντων περιστατικών του γενικού νοσοκομείου Χανίων και ενημερώθηκα για την κατάσταση της υγείας των δυο γυναικών η οποία είναι σε καλή κατάσταση και δεν εμπνέει καμιά ανησυχία.

Αμέσως μετά ενημέρωσα τον Μηχανικό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και τον τεχνικό υπεύθυνο του έργου συντήρησης και εξωραΐσμού της περιοχής με σαφή εντολή να ελέγξουν άμεσα τον αστικό εξοπλισμό του παραλιακού μετώπου του Κουμ Καπί.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook