Φυτεία με 620 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης εντόπισαν οι δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου. Η φυτεία εντοπίστηκε στην περιοχή  του Αγίου Ιωάννη Βραχασίου του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο κοινών δράσεων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου για εξερεύνηση ορεινών όγκων με σκοπό την ανεύρεση φυτειών δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίσθηκε στην περιοχή Αγίου Γεωργίου Βραχασώτη της Τοπικής Κοινότητας Βραχασίου του Δήμου Αγίου Νικολάου, σε δασώδη δύσβατη ορεινή περιοχή και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο αρδευόμενη φυτεία κάνναβης, αποτελούμενη από τετρακόσια ενενήντα (490) δενδρύλλια ύψους από 0,3 m. έως 1,2 m. Επιπλέον, περιμετρικά της φυτείας ανευρέθηκαν εκατόν τριάντα (130) ημιαποξηραμένα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0.3 m. έως 1 m.

Στη συνέχεια και κατά την διάρκεια της περαιτέρω εξερεύνησης της ευρύτερης περιοχής, άνδρες των ανωτέρω Υπηρεσιών εντόπισαν σε απόσταση ενός (1) χλμ. περίπου από την φυτεία, πρόχειρο παράπηγμα.

Από την έρευνα που ακολούθησε σε αυτό προέκυψε ότι εκεί διέμεναν άγνωστα άτομα προκειμένου να εκτελούν τις απαραίτητες καλλιεργητικές εργασίες της φυτείας αλλά και για να φυλάσσουν αυτή, ενώ βρέθηκαν εντός αυτού και κατασχέθηκαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα, είδη ένδυσης, τρόφιμα, καλλιεργητικά εργαλεία και κατάλληλο αρδευτικό δίκτυο. Δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook