Στην κορυφή του όρους Τύμφη (Γκαμήλα) στα 2.497 μέτρα, που αποτελεί και την υψηλότερη του Εθνικού Δρυμού Βίκου – Αώου, βρέθηκαν φέτος οι εναερίτες τεχνικοί COSMOTE, στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος εκπαίδευσης.

«Οι μηχανικοί παντός καιρού», όπως είναι γνωστοί στον Όμιλο ΟΤΕ, έχοντας ήδη κατακτήσει την κορυφή του Ολύμπου το περσινό καλοκαίρι, έδωσαν το φετινό τους ραντεβού στο Πάπιγκο. Αφού έλεγξαν, με τη βοήθεια των εκπαιδευτών, ότι διαθέτουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, ξεκίνησαν την ανάβαση μέσα από το δάσος, για να περάσουν στην Αλπική ζώνη της Τύμφης, όπου το τοπίο διαφοροποιείται εντελώς. Κάνοντας διάφορες στάσεις ανεφοδιασμού στις φυσικές πηγές της περιοχής, έφτασαν στη Δρακόλιμνη, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 2.050 μ. Έπειτα από εννέα ώρες απαιτητικής διαδρομής, κατέκτησαν τελικά την κορυφή των βουνών του Παπίγκου.

Ο Διευθυντής Υποστήριξης Δικτύου Σταθερής & Κινητής, Αργύρης Μπακλέζος, δήλωσε: «και αυτή τη χρονιά όλοι μαζί οι τεχνικοί δοκιμάσαμε τις αντοχές μας, όπως κάνουμε καθημερινά στους ιστούς και τις κεραίες σταθερής και κινητής, προκειμένου να διασφαλίσουμε την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών που προσφέρουμε στους πελάτες μας».

Οι εναερίτες και αναρριχητές αποτελούν μια ξεχωριστή κατηγορία τεχνικών τηλεπικοινωνιών, που φροντίζουν καθημερινά για την απρόσκοπτη επικοινωνία μας, αφού πραγματοποιούν συχνά αναρριχήσεις σε πυλώνες και σταθμούς βάσης, προκειμένου να εκτελέσουν τεχνικές εργασίες και να επιδιορθώσουν βλάβες. Επειδή αρκετοί πυλώνες και σταθμοί βάσης βρίσκονται σε δύσβατες περιοχές και οι αναρριχήσεις μπορεί να χρειαστεί να γίνουν υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, η εκπαίδευσή τους είναι απαιτητική και γίνεται κάθε χρόνο, προκειμένου να αντιμετωπίζουν κάθε περιστατικό, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με απόλυτη ασφάλεια. 

«Οι εναερίτες COSMOTE είμαστε σαν μια μεγάλη οικογένεια» ανέφερε ο τεχνικός τηλεπικοινωνιών Κώστας Μπολέτης μετά την «κατάκτηση» της Γκαμήλας και ως τέτοια γιόρτασαν όλοι μαζί την επιτυχή ολοκλήρωση της φετινής τους εκπαίδευσης, κάνοντας rafting στον Βοϊδομάτη, συνδυάζοντας την εκπαίδευση με τη διασκέδαση.

Πάρτε μια γεύση από την εκπαίδευση των εναεριτών και τη φυσική ομορφιά του Εθνικού Δρυμού Βίκου – Αώου

 

*Το φωτορεπορτάζ είναι του Γιάννη Κόντου: yanniskontos.com

Tags: ,

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook