Αλλάζουν τα δεδομένα στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, που μέχρι τώρα ήταν στην αρμοδιότητα του Δήμου Ηρακλείου, ως μητροπολιτικός, για όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου. Έτσι με βάση το νέο νομικό πλαίσιο, ο κάθε Δήμος αναλαμβάνει να καταβάλλει τα προνοιακά επιδόματα στους ωφελούμενους – μόνιμους κατοίκους του Δήμου του.  

Μάλιστα, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 ο Δήμος Μαλεβιζίου παρέλαβε από τον Δήμο Ηρακλείου 233 φακέλους / αρχεία που αφορούν σε ωφελούμενους μόνιμους κατοίκους του Μαλεβιζίου. Η διαδικασία έγινε παρουσία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου κ. Μαρίας Καναβάκη και της Εντεταλμένης Συμβούλου σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Μαλεβιζίου κ. Εύης Αποστολάκη  καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι το τέλος του 2016 το σύνολο των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου θα πρέπει να έχουν παραλάβει τα αρχεία αφού η  αρμοδιότητα που προβλέπει η νομοθεσία θα ισχύσει από 1/1/2017, με πρώτο 2μηνο καταβολή τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2016.

Παράλληλα ο Δήμος Ηρακλείου διοργανώνει την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, στις 10:30 το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου,  στη Λότζια ημερίδα προκειμένου να ενημερωθεί το σύνολο των Δήμων για τη διαδικασία και την ομαλή μετάβαση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook