Μετά από είκοσι επτά χρόνια πραγματοποιήθηκε μια κοινή κατασκήνωση δυο ιστορικών Προσκοπικών Ομάδων από τις οποίες έχουν διαπαιδαγωγηθεί εκατοντάδες παιδιά στα Χανιά τα οποία αγάπησαν τον Προσκοπισμό. Μέσα από αυτή την πάστα παιδιών που είναι πλέον και τωρινοί βαθμοφόροι, μπόρεσαν και επανιδρύθηκαν τα δυο αυτά Συστήματα το 3ο και το 8ο όπου και μπορούν να υπάρχουν ξανά, αυτές οι δυο ιστορικές Ομάδες, η 3η  Ομάδα Προσκόπων Χανίων και η 8η Ομάδα Αεροπροσκόπων Χανίων. Μαζί με τις δυο Ομάδες βρέθηκε και η 3η Αγέλη Λυκοπούλων η οποία πρόσθεσε περισσότερο ζωντάνια και χρώμα στην κατασκήνωση

Οι Βαθμοφόροι των τμημάτων έχοντας αφήσει τις υποχρεώσεις τους πίσω και προσφέροντας από τον λιγοστό ελεύθερο χρόνο τους για την θερινή κατασκήνωση κατάφεραν να ετοιμάσουν ένα πρόγραμμα ελκυστικό για τα παιδιά. Η κατασκήνωση πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας της  Αγ. Τριάδας στο Γαβαλομούρι Βουκολιών του Δήμου Πλατανιά από τις 10 Ιουλίου έως τις 17 Ιουλίου σε ένα μεγάλο χώρο όπου αναπτύχτηκε το κυρίως πρόγραμμα της κατασκήνωσης. Στις 13 Ιουλίου τα παιδιά πραγματοποίησαν εξερευνητική εκδρομή στην Αγ. Παρασκευή στο Πολεμάρχι όπου και διανυκτέρευσαν εκεί για ένα βράδυ. Το Σάββατο 16 Ιουλίου έγινε η πυρά λήξης της κατασκήνωσης όπου γονείς και καλεσμένοι καμάρωσαν τις κατασκευές των παιδιών και θαύμασαν τα παιδιά που παρουσίασαν σκετς και τραγούδια σε όλους τους καλεσμένους μας υπό το φως του φεγγαριού.

Όλα αυτά έγιναν ποιο εύκολα εξαιτίας ανθρώπων που μας στήριξαν και τους νιώσαμε δίπλα μας προσφέροντας απρόσκοπτα την βοήθεια τους και αξίζει να τους αναφέρουμε ο Δήμος Πλατανιά, ο Πρόεδρος Βουκολιών  ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Γαβαλομουρίου η ¨Αγία Τριάδα¨ και φυσικά όλους τους κατοίκους της περιοχής για το ενδιαφέρον τους και την αγάπη που μας έδειξαν όσο ήμασταν στον τόπο τους.
Ο Προσκοπισμός είναι μια κίνηση νέων η οποία μετρά στα Χανιά και στον κόσμο  πάνω από ένα αιώνα ζωής, για να είσαι Πρόσκοπος το μόνο που χρειάζεται είναι να είσαι έτοιμος να θες ζήσεις νέες εμπειρίες, εμπειρίες ζωής. Τον Σεπτέμβριο ξεκινήσαμε για νέες δράσεις, πολυήμερες εκδρομές, με ακόμα καλύτερες κατασκηνώσεις το ερώτημα είναι θα ήθελες να τα ζήσεις όλα αυτά από κοντά ;

Θα μας ανακαλύψετε στην διεύθυνση Ηγουμένου Γαβριήλ 3, τηλέφωνο επικοινωνίας 694 63 30 931, ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], σελίδα στο Facebook 3ο Σύστημα Προσκόπων Χανίων Π.Ε. Δυτικής Κρήτης.   

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook