Η πληροφορία που έφτασε στα φιλοζωικά σωματεία για τοποθέτηση πινακίδων που θα απαγορεύει τα κατοικίδια ζώα στον δημόσιο χώρο του Κουμ Καπί, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των μελών των σωματείων που στέλνουν στον δήμο σχετική επιστολή με την οποία ενημερώνουν πως μια τέτοια πράξη δεν είναι σύννομη.

Ακολουθεί η επιστολή προς τον δήμο:

“Κύριε Δήμαρχε,

Σας έχουμε ακούσει αρκετές φορές να δηλώνετε στα ΜΜΕ και στο δημοτικό συμβούλιο , οτι η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα καταδεικνύει τον πολιτισμό μας.
 
Η άποψή σας αυτή όμως, θα πρέπει να έχει και πρακτική εφαρμογή στις δράσεις του Δήμου, που σχετίζονται με τα ζώα συντροφιάς.
 
Ενημερωθήκαμε ότι οι υπηρεσίες σας, υπό την πίεση ορισμένων κατοίκων της συνοικίας του Κούμ Καπί, προτίθενται να τοποθετήσουν πινακίδες, ότι απαγορεύονται τα κατοικίδια ζώα σε δημόσιο χώρο στην εν λόγω περιοχή.
 
Προφανώς γνωρίζετε, και αν δεν το γνωρίζετε οφείλετε να ενημερωθείτε, ότι πινακίδες ανάλογου περιεχομένου δεν είναι σύννομες και μόνο θα εκθέσουν τις υπηρεσίες του Δήμου και εσάς προσωπικά, ενώ θα πρέπει να αναμένετε ότι μια τέτοια ενέργεια θα επιφέρει την έντονη αντίδραση τόσο των φιλόζωων κατοίκων της περιοχής, όσο και των φιλοζωικών οργανώσεων, που θα απαιτήσουν την αφαίρεση των πινακίδων.
 
Μικροπολιτικές τακτικές του τύπου «να είναι όλοι ευχαριστημένοι» δεν χωρούν εν έτει 2016. Γιατί την ικανοποίηση ενός παράλογου αιτήματος θα ακολουθήσει η υποβολή νέου παράλογου αιτήματος, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό έναν φαύλο κύκλο ζωοφοβίας που δεν τιμά κανέναν και σίγουρα δεν προάγει την φιλοζωία και τον πολιτισμό μας εν γένει.
 
Οι υπάλληλοι του Δήμου αλλά και οι Δημοτικοί Άρχοντες οφείλουν να είναι ενημερωμένοι για το ποιες ενέργειες συνάδουν με τον νόμο και να λένε τεκμηριωμένα «όχι» σε αντίστοιχα αιτήματα δημοτών.
 
Φιλικά
-1.Αναστασία Βυσσίνου Μπομπολάκη
Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής  Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας
-2.Εφη Τσεκμέζογλου,
Πρόεδρος του Φ.Σ.Χανίων Η Προστασία των Ζώων
-3Ελισσάβετ Ηλιάκη
Πρόεδρος  του Φ.Σ.Χ Η ΚΥΝ-ΩΝΙΑ
-4.Κωστούλα Στούπη
Πρόεδρος
Του Φ.Σ. Χ Η Κιβωτός του Νώε
-5.Silke Wrobel
Πρόεδρος
Του Φ.Σ.Χ Η Μικρή Κιβωτός του Νώε”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook