Τελευταία ενημέρωση 13.26

Τις άγριες διαθέσεις του έδειξε το φθινόπωρο στην Κρήτη αφού έκανε την… είσοδό του με χαλάζι σε μέγεθος ρεβυθιού σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο, ενώ από τοην Χερσόνησο κάτοικοι βίωσαν το πέρασμα ανεμοστρόβιλου που ξερίζωσε δέντρα! Στην Αλμυρίδα τουρίστες προσπάθησαν αν διασχίσουν τον δρόμο με κανό!

Χοντρό χαλάζι σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο

Την πρώτη πρωινή βροχή που είχε σαν αποτέλεσμα την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος ακολούθησε μια δυνατή μπόρα μετά τις 11.00 το πρωί στο Ηράκλειο.

Μάλιστα το καιρικό φαινόμενο ήταν ιδιαίτερα έντονο αφού σε περιοχές του Ηρακλείου έριξε ακόμα και χαλάζι. Αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε και διακοπή ρεύματος.

 

Aκόμα ένα βίντεο που ανέβασε στο Youtube ο Νίκος Σαράντος την στιγμή που ”ανοίγουν” οι ουρανοί στην πόλη του Ηράκλειο!

 

Έτσι ενώ μέχρι χθες κάποιοι έκαναν μπάνιο ακόμα στη θάλασσα, τα σημερινά πρωτοβρόχια στο Ηράκλειο μετατράπηκαν σε χαλαζόπτωση και μάλιστα σε μέγεθος ρεβυθιού, όπως δείχνει βίντεο που ανέβασε χρήστης του facebook.

Χαλάζι έριξε και στα Μάλια

Έντονη ήταν και η χαλαζόπτωση στα Ανώγεια Ρεθύμνου όπως φαίνεται στις φωτογραφίες της anogi.gr

Από το χαλάζι δεν γλίτωσε ούτε η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού που κατέφθασε σήμερα στο αεροδρόμιο για το Διεθνές τουρνουά μπάσκετ. Μάλιστα λόγω της έλλειψης φρεατίων είχαν δημιουργηθεί “ποτάμια” από τα νερά.

Ανεμοστρόβιλος στη Χερσόνησο ξερίζωσε δέντρα

Από τη Χερσόνησο φαίνεται ότι πέρασε ανεμοστρόβιλος που σήκωσε τα πάντα στο πέρασμά του και ξερίζωσε ακόμα και δέντρα. Στην παραθαλάσσια περιοχή Αρίνα δεν άφησε τίποτα όρθιο.

Όπως μάλιστα, υποστήριξε ο υπεύθυνος διαχείρισης παραλιών του δήμου Χερσονήσου: 

Το φαινόμενο διήρκεσε περίπου 15 λεπτά. Για πρώτη φορά στα 50 μου χρόνια βλέπω σε αυτή την περιοχή αέρας να σηκώνει με τέτοια δύναμη στον αέρα αντικείμενα, λαμαρίνες και να ξεπατώνει δέντρα.”

Ευτυχώς το περασμα του ανεμοστρόβιλου δεν είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολιτών.

Πλημμύρισαν οι δρόμοι και στα Μάλια

Η νεαρή τουρίστρια που ανέβασε το συγκεκριμένο βίντεο στο Facebook δεν πίστευε στα μάτια της με αυτό που έβλεπε σχολιάζοντας “Never seen anything like it ! Thought the world was ending haha

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook