Με νέα επίκαιρη ερώτηση του, ο Γραμματέας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου προς το Υπουργείο Εργασίας επιμένει να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα:

Εντάσσονται ΝΑΙ ή ΟΧΙ στη δέσμευση του Π/Θ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν προκύψει μέχρι σήμερα ή θα προκύψουν μέχρι 31-12-2016 από απώλεια της ρύθμισης των 100 δόσεων για τα ταμεία ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ;
Πότε θα ξεκινήσει το «πάγωμα» και η χορήγηση φορολογικής ενημερότητας για αυτούς που καταβάλλουν τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές;

Τα ερωτήματα αυτά έμειναν αναπάντητα κατά την χθεσινή συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης για την δυνατότητα ένταξης στην ρύθμιση των 100 δόσεων για όλους όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και δεν εντάχθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Ο κ. Κεγκέρογλου, κατά την ανάπτυξη της ερώτησης του, εκτός από το θέμα της ενεργοποίησης της ρύθμισης των 100 δόσεων αναφέρθηκε και  στις εξαγγελίες του  Πρωθυπουργού από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, ακόμη και αυτών που θα δημιουργηθούν μέχρι 31/12/2016, των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ  και του Ταμείου Αυτοαπασχολουμένων και ζήτησε συγκεκριμένες διευκρινήσεις και απαντήσεις για:

1)Ποιες εννοεί ο Π/Θ ως ληξιπρόθεσμες οφειλές;

2)Από πότε θα ισχύσει η εξαγγελία του; Συμπεριλαμβάνονται και αυτοί που έχουν ή θα χάσουν τη ρύθμιση;

3)Για ποιο λόγο η διάκριση σε βάρος των ασφαλισμένων του ΟΓΑ και εξαιρούνται από ευεργετικές διατάξεις;

Ο κ.Πετρόπουλος στην απάντηση του, επί της ουσίας, δήλωσε πως όσοι είναι ενταγμένοι στις ρυθμίσεις δεν πρέπει να σταματήσουν να τις τηρούν γιατί δεν θα υπάρξει νέα ρύθμιση των 100 δόσεων ενώ δεν είναι σίγουρο το πότε (και αν) θα ισχύσουν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για «πάγωμα» ληξιπρόθεσμων οφειλών ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ (ενδεχομένως γιατί δεν έχουν συμφωνηθεί με την Τρόικα). Ο Υφυπουργός δεν διευκρίνισε ούτε ποιες εννοούνται ως ληξιπρόθεσμες οφειλές και αν σ’ αυτές περιλαμβάνονται αυτές που προκύπτουν από απώλεια της ρύθμισης των 100 δόσεων και ούτε πότε θα αρχίσει να  εφαρμόζεται το μέτρο.

Στο Ερώτημα γιατί ο Π/Θ δεν συμπεριέλαβε στο μέτρο του «παγώματος» τις οφειλές του ΟΓΑ, ο Υφυπουργός είπε ότι θα εξεταστεί στο μέλλον γιατί υπάρχει μεταβατικό διάστημα για τον ΟΓΑ.

Ο Βουλευτής κλείνοντας σημείωσε πως το θέμα είναι πολύ σοβαρό γιατί όπως το χειρίζεται η Κυβέρνηση θα παγιδευτούν οι ασφαλισμένοι και γι΄αυτό κατέθεσε στα πρακτικά της Ολομέλειας τις δεσμεύσεις του Π/Θ στη ΔΕΘ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook