Σε καθαρά ελληνοκυπριακή υπόθεση εξελίχθηκε το 30ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υποβρύχιας Αλιείας που διεξήχθη στη Σύρο το διήμερο 16-17 Σεπτεμβρίου.

Στο ομαδικό αγώνισμα, στο βάθρο ανέβηκε πρώτη η Ελλάδα, ακολούθησε η Ιταλία και έκλεισε την τριάδα η Κύπρος. 

Στην επιτυχία της ομάδας της Ελλάδας συνέβαλε με τις πολύ καλές επιδόσεις του και ο Κρητικός Νίκος Σαραντινός, αθλητής του Γ.Σ. «Ελευθέριος Βενιζέλος»


 
Στο ατομικό αγώνισμα πρώτος αναδείχθηκε ο Κύπριος αθλητής Γιώργος Βασιλείου, ενώ την 2η και την 3η θέση κατέλαβαν οι Έλληνες Γιάννης Σιδέρης και Γεράσιμος Καββαδίας.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ψαροντουφέκου στη Σύρο, αποτελεί ένα πολύ μεγάλο αθλητικό γεγονός, αφού θεωρείται κορυφαίος θεσμός στο είδος του. Φέτος συμμετείχαν 84 συνολικά αθλητές από 21 χώρες. 

Ο αγώνας διήρκησε δύο μέρες, ο ανταγωνισμός ήταν σε υψηλά επίπεδα, με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα από όλο τον κόσμο να διεκδικούν μία θέση στο βάθρο.

Να σημειωθεί πως όλα τα αλιεύματα της διοργάνωσης διατέθηκαν στη Στέγη Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου, στα τρία γηροκομεία του νησιού, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, γεγονός το οποίο αναδεικνύει και την κοινωνική διάσταση της διοργάνωσης.

Φωτογραφίες: sportscyclades24.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook