Η κόντρα που έχει αναζωπυρωθεί για μια ακόμα φορά μεταξύ δημοτικής αρχής και επιχειρηματιών και κατοίκων του Κουμ Καπί, μετά και την πτώση κολόνας στην περιοχή με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δυο τουριστριών, αποτέλεσε πεδίο αντιπαράθεσης στο αποψινό δημοτικό συμβούλιο Χανίων.

Οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης επέκριναν τη δημοτική αρχή όχι μόνο για το γεγονός ότι επιδόθηκε τις τελευταίες ημέρες σε μια αντιπαράθεση με τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες αλλά και για το γεγονός όπως είπαν ότι πέρα από το περιστατικό της κολόνας, η εγκατάλειψη του Κουμ Καπί είναι εμφανής με επικεφαλής δυο παρατάξεων να το αποκαλούν “φαβέλα” των Χανίων

Από την πλευρά του ο δήμαρχος επανέλαβε ότι επρόκειτο για αστοχία η οποία δεν μπορούσε να προβλεφθεί και έκανε λόγο για σπέκουλα.

Τάσος Βάμβουκας

Μετά την ανακοίνωση τη δικιά μου θα έπρεπε να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται. Ήταν ένα κατασκευαστικό πρόβλημα που κρυβόταν κάτω από έναν μαντεμένιο σκελετό. Αυτοί οι στύλοι είναι πολύ παλιοί. Το εσωτερικό ήταν από υλικό που κανείς δεν μπορούσε να υποψιαστεί ότι θα διαβρωνόταν. Είναι αστοχία υλικού και από τη στιγμή που διαπιστώθηκε προχωράμε στην αντικατάσταση. Θα κάνετε τέτοια σπέκουλα; Τι είναι αυτό που δεν κάναμε εμείς δυο χρόνια που κάνετε εσείς σε όλα τα προηγούμενα χρόνια; 

Νάνσυ Αγγελάκη

Με θλίψη είδαμε την πτώση του στύλου στο Κουμ Καπί και δεν θα αναφερθώ μόνο σε αυτό το περιστατικό αλλά στη στάση σας τα δυο αυτά χρόνια σε όλο το παραλιακό μέτωπο. Θα ξεκινήσω από τον ποδηλατόδρομο που είπατε ότι θα συνδέσει τη Νέα Χώρα με τους Αγ. Αποστόλους, θα συνεχίσω με την απώλεια της γαλάζιας σημαίας από την παραλία της Νέας Χώρας, δεν έγινε καμία εργασία αποκατάστασης, θα πάμε στο λιμάνι στο οποίο οι εργασίες αποκατάστσης δεν είχαν ολοκληρωθεί κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου και φτάνυομε στο Κουμ Καπί. Πώς θεωρείται αποκατάσταση ένα απλό βάψιμο; Δεν θα αναφερθώ στην εικόνα της μαύρης θάλασσας. Πώς δικαιολογείτε τη στάση σας.

Άρης Παπαδογιάννης

Οι ανακοινώσεις περί φωνασκούντουν μας τιμούν; Ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με ανθρώπους οι οποίοι περιμένουν να υλοποιήσετε υποσχέσεις οι οποίες είναι υποχρεώσεις σας. Είναι η υποχρέωση η συντήρηση. Δεν είναι δικαιολογία αυτή που διατυπώθηκε μέσω της υπηρεσίας σας. Δεν γίνεται να αντιμετωπίζετε ως συντήρηση ένα απλό βάψιμο. Και οι επιχειρηματίες και οι κάτοικοι αντέκρουσαν τα επιχειρήματα σας με φωτογραφικό υλικό. Αφήστε τις αντιπαραθέσεις κύριοι της δημοτικής αρχής και καθίστε κάτω να κάνετε ένα σχεδιασμό. 

Γιάννης Σαρρής

Το παιχνίδι των εντυπώσεων δεν βοηθά στην επίλυση προβλημάτων. Το Κουμ Καπί είναι μια περιοχή τελείως εγκαταλελλειμμένη. Ποιος από εμάς αρνείται ότι έχουν να γίνουν έργα υποδομής στην περιοχή πάνω από 20 χρόνια; Πολύ φοβάμαι ότι στην περιοχή λόγω διάβρωσης υπάρχουν σπηλαιώσεις. Η κάθε σπηλαίωση είναι περίπου 7τμ και απέχει 4 μέτρα από τα κτίρια. Αυτό πότε θα το δούμε; Θα κοιτάμε τις λάμπες από πάνω και από κάτω θα βουλιάξουμε. Είναι εγκαταλελλειμμένη, είναι η φαβέλα των Χανίων και θα πρέπει σαν δήμος να βελτιώσουμε την κατάσταση.

Σεραφείμ Ρίζος

Δεν είναι το ζήτημα μόνο μιας κολόνας. Θα συμφωνήσουμε ότι είναι η φαβέλα των Χανίων. Μια εικόνα στο σχολείο που πηγαίνουν τα παιδιά του Κουμ Καπί, μια εικόνα στη γειτονιά δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook