Αιχμηρή απάντηση  από τους «ΠοδηΛάτρεις» στις δηλώσεις του Δημάρχου Χανίων για τις φετινές εκδηλώσεις για την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο»

Στην έναρξη των εκδηλώσεων του Δήμου Χανίων για την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο», ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, και με αφορμή ανακοίνωση της συλλογικότητας «ΠοδηΛάτρεις» που στηλίτευε την επιλογή να παραχωρηθούν δωρεάν θέσεις στάθμευσης μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής:

«Για τη φετινή “Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο” επιλέξαμε να μην κλείσουμε κάποιο δρόμο, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για μία ημέρα, όπως συνηθίζεται για τον συγκεκριμένο εορτασμό και είχαμε επιλέξει κατά το παρελθόν. Στόχος μας είναι να εντοπίσουμε και να προβάλλουμε τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουμε όλοι μας στην προσπάθεια μας να μετακινηθούμε…..Στην προσπάθεια μας αυτή χρειαζόμαστε αρωγούς τους συμπολίτες μας και όχι ανθρώπους, που επιλέγουν την τακτική των προσβλητικών χαρακτηρισμών και της προσπάθειας μηδενισμού των δράσεων μας».

Σήμερα σε απάντησή τους οι «ΠοδηΛάτρεις» αναφέρουν:

«Μα κοροϊδευόμαστε τώρα δήμαρχε; Ξέρετε τι μέρα είναι σήμερα; «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο». Ξέρετε τι κάνουν σήμερα 2000 πόλεις της Ευρώπης; Να σας ξαναπούμε: Κλείνουν τους δρόμους για να καταλάβει ο κόσμος τι σημαίνει βιώσιμες πόλεις. Τι σημαίνει πόλη ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ. Όπως έγινε και στην πόλη μας, το 2014 με την Παπανδρέου και το 2012 με τη Τζανακάκη με τις πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις. Και προσπαθείτε να μας πείσετε ότι το δωρεάν πάρκινγκ είναι προοδευτικό;

Σας τα έχουμε πει στην ημερίδα μας, σας τα είπαν επιστήμονες, επιτυχημένοι δήμαρχοι σε αυτόν τον τομέα, σας προτείναμε ανέξοδες λύσεις, σας υποδείξαμε έτοιμες λύσεις από άλλες πόλεις, σας τα λέμε με λόγια και πράξεις 12 χρόνια τώρα και μόνο αερολογίες και ξύλινη γλώσσα εισπράττουμε. Ή δεν θέλετε να εκσυγχρονίσετε αυτή την πόλη και να παραμείνετε στις παλαιές τακτικές εξυπηρέτησης συμφερόντων ή δεν μπορείτε, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. 

Με εξαίρεση τα κοινόχρηστα ποδήλατα (που καλώς μπήκαν), αλλά έγινε χωρίς καμία υποδομή για την ασφαλή κυκλοφορία τους, μόνο τα χειρότερα μπορούμε να σας αποδώσουμε αυτά τα 2 χρόνια. Δεν θέλουμε να προσβάλλουμε κανέναν αλλά αν είναι να το πάρετε σαν προσβολή για να ασχοληθείτε με το πιο σημαντικό πρόβλημα των δημοτών σας, ας το ξανακάνουμε, αν είναι έστω κι έτσι να έχουμε μια μικρή ελπίδα για να πάμε εμπρός.»