Το σχέδιο αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Τόσκας. Σύμφωνα με αυτό, «λουκέτο» μπαίνει στο 20% των τμημάτων, με παράλληλη ενδυνάμωση όμορων αστυνομικών τμημάτων,  δημιουργείται άτυπο «FBI», ενώ μπαίνει «λουκέτο» σε 28 τμήματα ασφαλείας στην Αττική. Παράλληλα οι υπηρεσίες της δίωξης λαθρομετανάστευσης και η δίωξης λαθρομετανάστευσης , μετονομάζονται σε τμήματα διαχείρισης μετανάστευσης.

Πρακτικά σύμφωνα με το σχέδιο καταργείται το 20% των υφιστάμενων δομών σε όλη τη χώρα, με στόχο την ενίσχυση των κατα τόπους υπηρεσιών και την μείωση του κόστους  σε μισθώματα κτιρίων.

Σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα στην Αθήνα οι δομές θα μειωθούν σε 22 απο 27, στον Πειραιά σε 22 από 32, στην Δυτική Αττική σε 20 απο 24, στην Βορειοανατολική Αττική σε 25 από 40, στην Νοτιοανατολική Αττική σε 15 απο 20. Παράλληλα τα τμήματα ασφαλείας μειώνονται απο 104 σε 76 και αυτά της τροχαίας απο 22 σε 18.

 Στην Θεσσαλονίκη αντίστοιχα τα αστυνομικά τμήματα μειώνονται από 39 σε 22, τα τμήματα ασφαλείας απο 22 σε 19 και τα τμήματα τροχαίας απο 8 σε 7. Στην Λάρισα οι δομες μειώνονται απο 18 σε 14, στα Τρίκαλα απο 10 σε 7, στην Καρδίτσα από 9 σε 8 και στην Μαγνησία απο 22 σε 15. Στις Κυκλάδες οι δομές μειώνονται απο 33 σε 27 και στα Δωδεκάνησα από 38 σε 26

Το Ελληνικό FBI

Στόχος του υπουργείο Δημόσιας Τάξης είναι η δημιουργία ενός άτυπου FBI στελέχη του οποίου θα αναλαμβάνουν υποθέσεις σε όλη την χώρα. Θα αποτελείται από αξιωματικούς της ασφάλειας που έχουν εξειδίκευση, γνώση και μεγάλη εμπειρία σε υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος. Κατά την διάρκεια των ερευνών θα ενημερώνουν τον γενικό περιφερειακό διευθυντή κάθε περιοχής και στο τέλος θα υποβάλουν την αναφορά τους στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook