Στην επίσημη παρουσίαση της ομάδας για τη νέα αγωνιστική προχώρησε το Ρέθυμνο Cretan Kings, που τη συνδύασε με τον εορτασμό των 30 χρόνων από την ίδρυση της ομάδας.

Η επίσημη ενημέρωση του Ρεθύμνου για την εκδήλωση:

H επίσημη παρουσίαση του Ρέθυμνο Cretan Kings αλλά και ο εορτασμός των 30 χρόνων από την ίδρυση του ενθουσίασαν τον κόσμο, ο οποίος κατέκλυσε τον χώρο στο «Σπίτι του Πολιτισμού». Οι Ρεθυμνιώτες για ακόμη μία φορά απέδειξαν την αγάπη τους για την ομάδα μας και το μπάσκετ, συμμετέχοντας έμπρακτα στην μεγάλη αυτή γιορτή με σύνθημα «30 Χρόνια μαζί… και συνεχίζουμε».

Ο «γάμος» του παλιού με το καινούριο ταίριαξε απόλυτα, με τους φίλους της ομάδας μας να ξαναζούν τις στιγμές του 1986, με την πρώτη ομάδα μπάσκετ που ξεκίνησε, την ομάδα του 2000/01 που αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε Εθνική κατηγορία, φτάνοντας τελικά στο σήμερα και στην ομάδα του 2016 που υπόσχεται ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

Η γιορτή του Ρέθυμνο Cretan Kings πραγματοποιήθηκε με φαντασμαγορικό τρόπο, ενόψει της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου, στο κατάμεστο από κόσμο «Σπίτι του Πολιτισμού» παρουσία των τοπικών αρχών και φορέων του Ρεθύμνου, αλλά και των χορηγών της ομάδας. Παρόντες η Αντιπεριφερειάρχης Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιου, πατήρ Σωκράτης Ξενικάκης, ο Αντιπρύτανης Γιώργος Σπανουδάκης, ο Πρόεδρος Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ρεθύμνου Γιώργος Δασκαλομαρκάκης αλλά και εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Την εκδήλωση παρουσίασαν οι Χριστίνα Βραχάλη και Χρήστος Καούρης με το βίντεογουολ να παρουσιάζει στιγμές της ομάδας από το παρελθόν της, που αποτελούν παράδειγμα, συνεχίζοντας στο σήμερα, ενώ περιείχε και εικόνες που αποτύπωναν το κοινωνικό πρόσωπο της ομάδας μας, μέσω του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης «Cretan Kings Assist».

Τον λόγο πήραν και μίλησαν για τη νέα χρονιά του Ρέθυμνο Cretan Kings, ο πρόεδρος Ηρακλής Μανουκαράκης, η Αντιπεριφερειάρχης Μαίρη Λιονή και ο Δήμαρχος Γιώργης Μαρινάκης πριν από την παρουσίαση των ομάδων του 1896 και 2000, των χορηγών, των αθλητών και του τεχνικού επιτελείου. Ο πρόεδρος της ομάδας  έκανε μια αναδρομή στην πορεία και τα πεπραγμένα του συλλόγου, όλα αυτά τα χρόνια, σε όλα τα επίπεδα με τους Ρεθυμνιώτες να αποτελούν ένα σημαντικό μέρος του οράματος για την ομάδα. Παράλληλα, ανακοίνωσε την προσθήκη των Τάσου Τριαντάφυλλου και Γιάννη Σταγκουράκη στο Δ.Σ. της ΚΑΕ. «Αγαπητοί φίλοι της ομάδας μας, σας καλωσορίζω στην σημερινή μας εκδήλωση των 30 χρόνων από την ίδρυση του μπασκετικού τμήματος του αθλητικού γυμναστικού ομίλου Ρεθύμνου (ΑΓΟΡ).

Μία ομάδα που όπως θα δείτε πίσω μου στο πανό έχει αλλάξει 3 φορές σήματα και χρώματα για λόγους μάρκετινγκ αλλά πάντα παραμένει η ομάδα που για 30 χρόνια την στηρίζουμε όλοι μαζί, που την αγαπάμε, που μας προσφέρει συγκινήσεις και που είναι η θετική διαφήμιση του τόπου μας, του Ρεθύμνου.

Πέρσι κάναμε την τελευταία αλλαγή και προσθέσαμε μετά το όνομα της ομάδας μας ΡΕΘΥΜΝΟ , το όνομα του χορηγού και της εταιρίας που έχει το μεγαλύτερο μετοχικό κεφάλαιο, την CRETAN KINGS.

H κίνηση μας αυτή μπέρδεψε μερίδα φίλων μας γιατί νόμιζαν ότι κάνουμε μια παγκρήτια ομάδα και ότι θα αλλάξουμε έδρα κ.α., έκαναν λάθος αλλά το έκαναν από αγάπη για την ομάδα γιατί δεν ήξεραν το όραμα και το πλάνο μας.

Με την CRETAN KINGS εκτός από ότι δημιουργήσαμε ένα ισχυρό brand name που αρέσει πολύ ειδικά εκτός νησιού, δημιουργήσαμε συνθήκες τέτοιες ώστε η ομάδα μας να έχει γερά οικονομικά θεμέλια στην μετοχική της σύνθεση που από την πρώτη χρονιά το απόδειξε αυτό, παρόλο τα κάπιταλ κοντρόλ και της κρίσης που βιώνουμε όλοι μας, να είναι υπόδειγμα οικονομικής φερεγγυότητας και οργάνωσης και με βάσεις μελλοντικής ανάπτυξης.

Ναι η Ρέθυμνο Cretan kings έχει στόχο να είναι η Παγκρήτια ομάδα, εκτός το όνομα να έχουμε και την χάρη των Κρητικών Βασιλιάδων, αλλά φέρνοντας όλη την Κρήτη στο Ρέθυμνο που είναι η έδρα της.

Το Ρέθυμνο είναι η πόλη των γραμμάτων και τεχνών , αλλά εμείς στην ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS πιστεύουμε ότι το ΡΕΘΥΜΝΟ είναι και πόλη του Αθλητισμού και του εθελοντισμού και με την πιο ενεργή συμμετοχή όλης της κοινωνίας και των θεσμών δίπλα μας και να είμαστε η πρωτεύουσα του νησιού μας στον αθλητισμό και στο εφ’ αγωνίζεστε.

Εκτός των αθλητικών μας επιτυχιών με αποκορύφωση την συμμετοχή μας στο τελικό κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και τις καλές πορείες στα πρωταθλήματα όπου είμαστε τα τελευταία 5 χρόνια η καλύτερη επαρχιακή ομάδα, έχουμε δημιουργήσει και το κοινωνικό μας πρόγραμμα που επιστρέφουμε στην κοινωνία την αγάπη και την προσφορά της.

Το καινοτόμο για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα CRETAN KINGS ASSIST προσφέρει και μεταλαμπαδεύει στις νέες γενιές τον Αθλητισμό, την δημιουργία , την σωστή διατροφή, την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό.

Το CRETAN KINGS ASSIST έχει μέχρι τώρα 4 δράσεις.

Την δράση Αθλητισμού, Την δράση Κηπουρέματα, Την δράση ζωής στηρίζοντας την τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ,

Και τέλος την δράση Μαστορέματα, και σας καλώ όλους να ενημερωθείτε από τα ειδικά σημεία που υπάρχουν σήμερα εδώ….και γιατί όχι να έρθετε στην παρέα μας και να γίνεται και εσείς εθελοντής Cretan Kings Assist.

Ένα πρόγραμμα με τεράστια επιτυχία για τα δεδομένα μας όπου δεν θα τα καταφέρναμε εάν δεν το αγκαλιάζατε όλοι, η εκκλησία μας , ο δήμος μας, η πρωτοβάθμια εκπαίδευση, οι εργαζόμενοι της ομάδας που δουλεύουν στο πρόγραμμα εθελοντικά, οι γονείς, τα παιδιά και οι εθελοντές μας.

Ένα πρόγραμμα που έκανε όλο το Ρέθυμνο περήφανο τον Δεκέμβριο του 2012 με την τιμή από τον πρόεδρο της δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Ένα πρόγραμμα που παινευόμαστε ότι είμαστε η μοναδική αθλητική ομάδα στον κόσμο που χρηματοδότησε για την κατασκευή των γηπέδων στα σχολεία το ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ.

Προσωπικά εμπλέκομαι 5 χρόνια διοικητικά στην ομάδα μας και νιώθω πολύ περήφανος για όλα αυτά. Νιώθω περήφανος για όλα που έγιναν αυτά τα 30 χρόνια και μπήκαν οι βάσεις.

Νιώθω περήφανος για την ιστορία μας και για τους αθλητές που πρόσφεραν από τότε που έπαιζαν στα ανοικτά γήπεδα.

Νιώθω περήφανος για την κληρονομιά που πήρα από τους προκατόχους μου προέδρους και μέλη των ΔΣ που ξεκίνησαν από μία ομάδα της γειτονιάς και μας παράδωσαν μια ομάδα στην Α1 κατηγορία, και δεν θεωρώ ότι ήταν τόσο εύκολο για αυτούς, νιώθω περήφανους για τους φιλάθλους μας που είναι πάντα δίπλα μας γεμίζοντας το γήπεδο και δεν είναι τυχαίο που το βραβείο ήθους έρχεται στο Ρέθυμνο πολύ συχνά, νιώθω περήφανος για τους χορηγούς μας που μας στηρίζουν ανελλιπώς κάθε χρονιά.

Νιώθω περήφανος που συμμετέχω και εγώ στην εταιρία συμμετοχών CRETAN KINGS που έχει μπροστάρη τον Κωστή Ζομπανάκη, που η προσφορά του στην ομάδα και στο Ρέθυμνο είναι πάρα πολύ σημαντική.

Νιώθω περήφανος από τώρα και για την ομάδα που φτιάξαμε για φέτος γιατί θεωρώ ότι έχουμε ένα πλήρες ρόστερ με αξιόλογους αθλητές και προπονητές.

Τέλος νιώθω περήφανος που έχω δίπλα μου αυτούς του συνεργάτες στο ΔΣ που ο ένας συμπληρώνει τον άλλο για ένα σκοπό για το καλό της ομάδας. Και θέλω να τους ευχαριστήσω έναν – έναν προσωπικά , τον Γιαννούλη Μανώλη, τον Κεφαλογιάννη Μανώλη, τον Καλαιτζάκη Γιάννη, τον Χατζηκωνσταντίνου Σπύρο, τον Τριαντάφυλλο Τάσο που από φέτος θα είναι και μέλος του Δ.Σ καθώς επίσης να καλωσορίσω και το νέο μέλος στην οικογένεια μας στο Δ.Σ τον γνωστό επιχειρηματία-οπτικό Γιάννη Σταγκουράκη.

Νιώθουμε όλοι εμείς στην διοίκηση περήφανοι με το σύνθημα μας φέτος για την συμπλήρωση των 30 χρόνων, γιατί έχει τις λέξεις ΜΑΖΙ και ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή  και στήριξη σας, και ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ με όραμα και με σταθερά  σωστά βήματα να πάμε το ΡΕΘΥΜΝΟ πιο ψιλά.

Ευχαριστούμε την δημοτική φιλαρμονική Ρεθύμνου όπου μας συνοδεύει στην αποψινή εκδήλωση μας όπου είναι και η έναρξη μίας συνεργασίας και θα σας ανακοινώσουμε σύντομα.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στους παρουσιαστές μας που μας έκαναν την τιμή να έρθουν στην γιορτή μας από την Αθήνα , και είναι δύο πολύ καταξιωμένοι αθλητικοί δημοσιογράφοι, την Χριστίνα Βραχάλη και τον Χρήστο Καούρη».

Η δε Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή τόνισε την χαρά της για την ύπαρξη αλλά και την κοινωνική προσφορά της ομάδας μας, επισημαίνοντας πως θα είναι πάντα δίπλα μας. «Είμαι η τελευταία που μπορεί να μιλήσει για την ομάδα. Όμως μπορώ να πω πως είμαι πολύ περήφανη για αυτή την ομάδα και για όλα όσα έχει προσφέρει στην πόλη μας. Όταν το Ρέθυμνο ακούγεται σε όλη την Ελλάδα αυτό μας κάνει χαρούμενους και ευτυχισμένους. Το κοινωνικό έργο σας κάνει ιδιαίτερα αγαπητούς. Εκ μέρους της Περιφέρειας θα είμαστε δίπλα σας, δίπλα στα υγιή σωματεία να προσφέρουμε και μεις με τις δικές μας δυνάμεις, προσφέροντας στο νησί μας ότι καλύτερο μπορούμε».

Στην συνέχεια στην σκηνή ανέβηκε ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης, ο οποίος μίλησε για την ομάδα μας, ενώ αποκάλυψε την μετατροπή του ανοιχτού γηπέδου στην περιοχή των 4ων Μαρτύρων σε κλειστό σε συνεργασία με την Περιφέρεια, το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και το κοινωνικό πρόγραμμα «Cretan Kings Assist». «Νομίζω ότι δεν καταλάβαμε πως περάσανε τα 30 χρόνια. Κυρίως γιατί νιώθουμε όλοι ότι αυτή η ομάδα γεννήθηκε από τα σπλάχνα αυτής της κοινωνίας. Στον αθλητισμό γνωρίζουμε όλοι μας διάφορες ομάδες πυροτεχνήματα οι οποίες στηρίζονταν στην πρωτοβουλία του ενός. Όμως η σημερινή μας ομάδα, το Ρέθυμνο Cretan Kings δημιουργήθηκε από μία παρέα, η οποία βασίστηκε πάνω στο μεράκι της και στην συλλογικότητα. Η ομάδα είναι του Ρεθύμνου και νομίζω ότι η ομάδα αυτή πλέον έχει ανδρωθεί, θα μεγαλουργήσει και θα στηρίξουμε όλοι μαζί πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες. Είναι ένα σωματείο που πραγματοποιεί σπουδαία προγράμματα κοινωνικά, τα οποία τα έχουμε αγκαλιάσει όλοι και η Εκκλησία και η Περιφέρεια και ο Δήμος και νομίζω ότι αυτό που γίνεται με το Ίδρυμα Νιάρχος είναι κάτι ξεχωριστό. Εκτός από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» που ανήκει δικαιωματικά στο Ρέθυμνο Cretan Kings, δεν είναι τυχαίο ότι σε συνεργασία με την «Cretan Kings Assist», το Ίδρυμα Νιάρχος και τον Δήμο θα δημιουργηθεί ένα πρότυπο γήπεδο στους 4 Μάρτυρες κλειστό, πλέον για να μπορούν όλα τα παιδιά να αθλούνται».

Έπειτα ακολούθησαν οι βραβεύσεις των τέως Προέδρων Νικόλαου Νίνου και Νικόλαου Σαραντινού και στην συνέχεια της πρώτης ομάδας του μπασκετικού τμήματος από το μακρινό 1986, με τους Τάσο Τριαντάφυλλο, Κωνσταντίνο Σκαλίδη, Σταύρο Λαγουδάκη, Ανδρέα Κουρμούλη, Ευάγγελο Παπαδάκη και Εμμανουήλ Σταυριανάκη να βραβεύονται για την προσφορά τους από τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ Κωστή Ζομπανάκη, ο οποίος μίλησε για την ομάδα μας «Αν έλεγα ότι θα μπορούσα να ασχοληθώ με μία ομάδα που βρίσκεται μισή ώρα από τον τόπο που γεννήθηκε ο πατέρας μου θα σας έλεγα ότι είναι τρελό. Εμείς οι Έλληνες και προπαντός οι Κρητικοί έχουμε ιδιαίτερη σχέση με αυτό το νησί. Από μία συνάντηση με το Νίκο Σαραντινό για να ασχοληθώ ξεκίνησαν όλα και φτάσαμε μέχρι εδώ, σε αυτό το σημείο, το οποίο δεν μπορώ να σας πως πόσο χαρούμενο και ευτυχισμένο με κάνει κάθε μέρα της ζωής μου. Όλοι οι άνθρωποι που έχουμε χτίσει αυτή την ομάδα και μέχρι οι φίλαθλοι και όλοι οι υπόλοιποι είναι μία μαγική εμπειρία για μένα».

Από την ομάδα του 1986 μίλησε και ο νυν Γενικός Διευθυντής και Μέλος της ΚΑΕ, Τάσος Τριάνταφυλλος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν και βοηθούν την ομάδα μας για να φτάσει σε αυτό το σημείο και ακόμη ψηλότερα. «Ευχαριστώ που στηρίζετε μέχρι σήμερα την Ρέθυμνο ΚΑΕ. Προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι σε όλους τους τομείς. Εμείς κάναμε την αρχή και τα παιδιά που θα ανεβούν είναι η συνέχεια μας. Είμαι πολύ ευτυχισμένος που είμαι κομμάτι της ιστορίας αυτής της ομάδας, η οποία χωρίς την στήριξη όλων σας δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα».

Την «σκυτάλη» παρέλαβε η ομάδα του 2000/01, η οποία κατάφερε να αγωνιστεί για πρώτη φορά σε Εθνική κατηγορία, με τον εκπρόσωπο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πατήρ Σωκράτης Ξενικάκης να παραδίδει τις τιμητικές πλακέτες στους Θεόδωρο Πλεμμένο, Ιωάννη Πατεράκη, Νικόλαο Πολιτάκη, Ευάγγελο Βασιλάκη, Μελχή Καλαϊτζάκη, Μιχαήλ Ευαγγέλου, Στέφανο Δαμανάκη, Γεώργιο Χναρά και Χρόνη Θεοδωρίδη. Μάλιστα ο πατήρ rethymno_cretan_kings-parousiasi_20Σωκράτης Ξενικάκης μίλησε εκ μέρους της Μητρόπολης, τονίζοντας: «Εκ μέρους της Μητρόπλης θα ήθελα να στείλω πολλές ευχές για την συνεχή παρουσία της ομάδας μας στα στα κοινωνικά προγράμματα. Συγχαίρω όλους αυτούς τους ανθρώπους της 30χρονης ιστορίας της ομάδας». Παράλληλα, βραβεύτηκε ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουντής, του οποίου το βραβείο παρέλαβε ο αρωγός και φίλος της ομάδας μας Όθωνας Χριστουλάκης.

Η Ρέθυμνο ΚΑΕ τίμησε επίσης τους χορηγούς της Aegean Airlines, τον Όμιλο εταιρειών Motor Oil, με το Σούπερ Μάρκετ ΙΝ.ΚΑ να εκπροσωπείται από την Μαριάννα Μηλάκη (Διευθύντρια Μάρκετινγκ), η Creta Farm από τον Αντώνη Κακλιδάκη (Στέλεχος εταιρείας), η Grecotel από τον Δημήτρη Καλαϊτζιδάκη (Λειτουργικός Διευθυντής), το ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου από τον Μιχάλη Τσουπάκη (Προϊστάμενος Υπεραστικών Λεοφωρείων), το Γευσήνους από τον Σταύρο Λιαναντωνάκη (Διευθυντής) και το Γερακάρι Lamasat Agali Homes από τον Μιχάλη Μενιουδάκη (Γεν. Διευθυντής), δηλώνοντας πως θα είναι πάντα κοντά στην ομάδα μας.

Πριν την παρουσίαση της ομάδας μας, τον “χορό” άνοιξαν τα υπέροχα κορίτσια μας “Dolpin Breaths” και η αγαπημένη μασκότ των παιδιών Αγορίνος. Το «παρών» φυσικά έδωσαν οι 14 παίκτες που αποτελούν το ρόστερ του Ρέθυμνο Cretan Kings τη φετινή χρονιά. Όλοι οι παίκτες παρέλαβαν τις φανέλες τους από την εθελόντρια Τσαμπίκα Ψύλου και εν συνεχεία παρουσιάστηκε και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας. Μάλιστα, μίλησε ο αρχηγός μας Χάρης Γιαννόπουλος εκ μέρους των αθλητών και ο προπονητής Τόνι Κωνσταντινίδης εκ μέρους του τεχνικού επιτελείου, ευχόμενοι καλή σεζόν, ενώ υποσχέθηκαν ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

Στον χώρο της εκδήλωσης υπήρχαν ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα τα οποία να ενημέρωσαν και πραγματοποίησαν εγγραφές νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών αλλά και για το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης της ομάδας μας «Cretan Kings Assist».

Άπαντες ανανέωσαν τα ραντεβού τους, στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» τόσο στο 6ο τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» (θα διεξαχθεί 24-25 Σεπτεμβρίου), όσο και στα επίσημα εντός έδρας παιχνίδια αρχής γενομένης από την 2η αγωνιστική της Basket League κόντρα στον Άρη (15/10).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook