Μια καταγγελία που πραγματικά προκαλεί κατάπληξη για το πώς ένας δημοτικός οργανισμός λειτουργεί με μαύρη εργασία, ήρθε στο Flashnews.gr.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, οι εργαζόμενοι στην πρώην ΚΕΠΠΕΔΗΧ που από τον Μάιο έχει συγχωνευτεί με τον ΔΟΚΟΙΠΠ, εργάζονται αυτοί την ώρα στις δομές χωρίς να έχει ανανεωθεί η σύμβασή τους.

Αυτή τη στιγμή δηλαδή, υπάρχουν άτομα που σε έναν δημοτικό οργανισμό εργάζονται “μαύρα”, χωρίς να ασφαλίζονται και χωρίς να γνωρίζουν πώς θα πληρωθούν.

Οι συμβάσεις τους έληξαν 31 Αυγούστου. Από εκείνη τη στιγμή και μετά δεν έγινε καμία κίνηση για να ανανεωθούν παρόλο που έχει εκδοθεί υπουργική απόφαση για την ανανέωση των συμβάσεών τους. Όχι μόνο εργάζονται “μαύρα” αυτή την ώρα αλλά δεν έχουν και κάποια σαφή ενημέρωση από πλευράς δημοτικής αρχής για το τι μέλλει γενέσθαι.

Τα ερωτηματικά που γεννιούνται προς τη δημοτική αρχή μετά την καταγγελία, είναι πολλά; Γιατί καθυστέρησε τόσο η διαδικασία για την ανανέωση των συμβάσεων; Με ποιο τρόπο ένας δήμος επιτρέπει να λειτουργούν υπάλληλοι με καθεστώς “μαύρης” εργασίας; Αν συμβεί κάποιο ατύχημα σε κάποια δομή, ποιος φέρει την ευθύνη για έναν εργαζόμενο ο οποίος δεν υπάρχει στα χαρτιά και είναι ανασφάλιστος;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook