Στα Χανιά η πρώτη απο σειρά ημερίδων της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Ομοσπονδίας με την συμμετοχή Δικαστικών και Αστυνομικών αρχών.

Σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρονται τα εξής:

Τρεις λόγοι συντρέχουν για την διεξαγωγή μιας σειράς ημερίδων υπό την διοργανωτική εποπτεία της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας εκ των οποίων η πρώτη θα γίνει στα Χανιά  ,έχοντας παγκρήτιο χαρακτήρα ,το Σάββατο 1η Οκτωβρίου , στις 7 η ώρα το βράδυ , στο Εμπορικό Επιμελητήριο στην Πλατεία της Αγοράς με θέμα:

Το ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο για τα Ζώα, πρακτικά προβλήματα που απορρέουν από την εφαρμογή του και ο ρόλος των Εισαγγελικών και Αστυνομικών Αρχων.

Ο πρώτος λόγος είναι η επικείμενη αλλαγή του Συντάγματος , που προβλέπει την εισαγωγή παραγράφου για τα δικαιώματα των Ζώων, σύμφωνα με την επεξεργασία του Καθηγητή Κώστα Χρυσόγονου , εκ των νομικών συνεργατών της Ομοσπονδίας.

Ο δεύτερος λόγος είναι η προσπάθεια υιοθέτησης μιας πολυδιάστατης φιλοζωικής πολιτικής στα νέα προγράμματα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής με προοπτική την νέα αντίληψη για το πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο σχολείο.

Και ο τρίτος ,η  εφαρμοσμένη φιλοζωία  στην Ελλάδα να είναι σύμφωνη την  Ευρωπαϊκή Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων και όχι με βάση τις  προσωπικές αντιλήψεις  είτε των  εμπλεκομένων αρχών είτε μέρους της ελληνικής κοινωνίας Ενδιαφερόμενα Τμήματα.

Για όλες τις παραπάνω αιτίες θεωρούμε πως πρέπει να διεξαχθούν μια σειρά ημερίδων με θέματα όμορες πρακτικές, όσων άσκησαν στο νόμο 4039/12 και κατέληξαν σε αποφασιστικά πορίσματα για τις ευκολίες και τις δυσκολίες της εφαρμογής του.

Κύριοι ομιλητές της ημερίδας στα Χανιά είναι η Αντεισαγγελέας Εφετών Αθήνας και τ. Εισαγγελέας Ζώων Αθήνας κα Αθηνά Θεοδωροπούλου , ο Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου και Ειδικός Εισαγγελέας κατά της ρατσιστικής βίας  κ. Ευστάθιος Θεοφανίδης ,, ο Υπαστυνόμος A  κ. Εμμανουήλ Φιαγκουσάκης εκ μέρους της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας  .

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΕΡΙΔΑΣ

“Το Ελληνικό Δικαιικό Σύστημα για τα Ζώα, πρακτικά προβλήματα που απορρέουν από την εφαρμογή του ( νόμοι 4039/12, 4235/14 και 1197/81) Ο ρόλος των Εισαγγελικών, Αστυνομικών και Αυτοδιοικητικών Αρχών”

Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2016 στις 19.00

Χώρος διοργάνωσης: Εμπορικό Επιμελητήριο στην Πλ. Αγοράς 

Έναρξη Ημερίδας – Χαιρετισμοί
19.00-19.30

Στρατηγός Ανδρέας Δασκαλάκης , Γενικός  Περιφερειακός Αστυνομικός  Διευθυντής Κρήτης

Χαράλαμπος Ζολινδάκης, Δικηγόρος μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων

Εκπρόσωπος Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας 

Άλλοι εκπρόσωποι Φορέων 

Ομιλίες 
19.30-21.00

Αθηνά Θεοδωροπούλου , Αντεισαγγελέας Εφετών Αθήνας και τ. Εισαγγελέας Ζώων Αθήνας
 
“Ζητήματα που ανακύπτουν  κατά την εφαρμογή της νομοθεσίας για την Προστασία των Ζώων και ειδικότερα από τον νόμο 4039/12 και την τροποποίησή του  με τον νόμο 4235/14 “
 
Ο Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου κ. Ευστάθιος Θεοφανίδης ,Ειδικός Εισαγγελέας κατά της Ρατσιστικής Βίας-Υπ. ΔΝ Α.Π.Θ. 
 
” Ποινική Δίωξη και Προδικασία σε υποθέσεις ενεργητικής και παθητικής κακοποίησης ζώων κατά το ισχύον νομοθετικό καθεστώς : η λειτουργική αρμοδιότητα και παρέμβαση του Εισαγγελέα “
 
Ο Υπαστυνόμος Α΄κ. Εμμανουήλ Φιαγκουσάκης  , εκ μέρους της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης
 
” Η αναγκαιότητα ενημέρωσης των αστυνομικών επί των νομικών θεμάτων των τριών βασικών νομοθετημάτων και η καθημερινή πρακτική στα αστυνομικά τμήματα “
 
Αναστασία Βυσσίνου Μπομπολάκη, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας

” Τα δικαιώματα των Ζώων, νομικά και ηθικά ζητήματα “
 
Ερωτήσεις- Απαντήσεις-Τοποθετήσεις
21.00-10.00

Κλείσιμο Ημερίδας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook