Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις όσον αφορά τον διαγωνισμό για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, γενικού περιεχομένου, ύστερα από την αποχώρηση της πλευράς Καλογρίτσα από τη διεκδίκηση άδειας. Την ίδια ώρα, ο πρώτος επιλαχών, Ιβάν Σαββίδης, δηλώνει παρών και έτοιμος να καταβάλει εντός των επόμενων ημερών την πρώτη δόση για την απόκτηση της τέταρτης άδειας, καθώς και να διαπραγματευτεί με τον Alpha και το Star.

Εν τω μεταξύ, όπως τονίζουν με αναρτήσεις τους στο Twitter ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά και χωρίς καθυστερήσεις.

Το χρονικό

Παράταση 48 ωρών ζήτησε σήμερα το πρωί από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας η πλευρά Καλογρίτσα, προκειμένου να καταβάλει το ποσό της πρώτης άδειας, το οποίο όμως δεν έγινε δεκτό. 

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Καλογρίτσας εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση με αιχμές, στην οποία ανέφερε πως αποχωρεί από τη διαδικασία «για τους λόγους τους οποίους όλοι πλέον αντιλαμβάνονται». Παράλληλα, ο  μέχρι σήμερα υπερθεματιστής προσθέτει ότι θα προστατεύσει τον εαυτό του και την οικογένειά του «παρότι χάνω 3 εκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στην εγγυητική επιστολή, την οποία έχω καταθέσει».

Έτσι, η σκυτάλη της τέταρτης άδειας περνάει στον πρώτο επιλαχόντα που είναι ο Ιβάν Σαββίδης.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι θα είναι έτοιμος να πληρώσει την πρώτη δόση σε 2-3 ημέρες, ενώ εμφανίστηκε πρόθυμος να συζητήσει τόσο με τον Alpha όσο και με το Star, ώστε να σωθούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων. Σε άλλη περίπτωση, όπως είπε, θα προχωρήσει αυτόνομα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιβάν Σαββίδης είχε καταθέσει προσφορά ύψους 61,5 εκατ. ευρώ για την άδεια. Έτσι, η πρώτη δόση που θα μπει στο ταμείο, ύστερα από τον απαιτούμενο έλεγχο πόθεν έσχες και εφόσον ανακηρυχθεί υπερθεματιστής είναι 20,5 εκατ. ευρώ, 

Πλήρωσε και ο ΑΝΤ1 την πρώτη δόση 

Νωρίτερα, το επιχειρηματικό σχήμα του ομίλου ΑΝΤ1 κατέθεσε στη ΓΓΕΕ το ποσό των 25,3 ευρώ, ως την πρώτη δόση που του αναλογεί, για την κατοχύρωση της τηλεοπτικής άδειας.

Υπενθυμίζεται ότι πρώτος κατέθεσε την δόση ύψους 14.53 εκατ.ευρώ ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ ήδη από την Παρασκευή, ενώ το μεσημέρι της ίδιας μέρας και ο Βαγγέλης Μαρινάκης εκ μέρους της εταιρείας ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ κατέθεσε το ποσό των 24,6 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, εκκρεμεί και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, σχετικά με τις προσφυγές των καναλιών κατά του διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας: 

  • Ο Γιάννης Αλαφούζος, ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ), θα καταβάλει συνολικό τίμημα 43,6 εκατ. ευρώ.
  • Ο Θοδωρής Κυριακού, ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, θα καταβάλει τίμημα 75,9 εκατ. ευρώ.
  • Ο Ιωάννης Καλογρίτσας, ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.), θα καταβάλει τίμημα 52,6 εκατ. ευρώ.
  • Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)., θα καταβάλει τίμημα 73,9 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook