Σε διαμαρτυρία εξω απο την ΔΕΗ στο Τσαλικάκι, κάλεσε σε ανακοίνωση της τα επαγγελματικά σωματεία και τους Επαγγελματίες, η ΠΑΣΕΒΕ

Συνάδελφοι, όλοι στο δρόμο του αγώνα!

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και τη Διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία παρά το «τυράκι» των διακηρύξεών της για τον «ευνοϊκό» διακανονισμό των 36 δόσεων, στην πραγματικότητα εξαιρεί:

-    Εκατοντάδες περιπτώσεις λαϊκών οικογενειών που με την παρέμβαση των λαϊκών επιτροπών και των ταξικών σωματείων αποτράπηκε η διακοπή ρεύματος λόγω αδυναμίας πληρωμής!

-    Όσους δεν έχουν χρήματα να ενταχτούν στη ρύθμιση και τους κόβει η ΔΕΗ το ρεύμα ως τις 30/9, τότε είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν το 30% της οφειλής εφάπαξ και το υπόλοιπο σε 8 δόσεις, δηλαδή καταδικάζονται να μείνουν για πάντα χωρίς ρεύμα, ένα μέτρο που οδηγεί επαγγελματίες και βιοτέχνες κυριολεκτικά στην καταστροφή!

-    Όσους επιδιώξουν να μπουν σε ρύθμιση μετά τον Οκτώβρη απλά θα διαπιστώσουν ότι αργά ή γρήγορα θα βρεθούν ξανά χωρίς ρεύμα, με τους όρους που τους περιμένουν!

-    Όσους ενταχτούν στη ρύθμιση ως τις 30/9, ήδη ζουν με την αγωνία της πρώτης δόσης που θα έρθει μαζί με τον πρώτο λογαριασμό!
Δεν έχουν την δυνατότητα σήμερα οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί έμποροι, μετά και τη σκληρή φορολογία από το πρώτο ευρώ, τον ΕΝΦΙΑ, την αύξηση του ΦΠΑ, κ.λπ., να πληρώσουν τις τρέχουσες εισφορές του ΟΑΕΕ, τις τρέχουσες αποδόσεις του ΦΠΑ, τις τρέχουσες υποχρεώσεις στην εφορία, τις τρέχουσες απαιτήσεις προμηθευτών και τραπεζών, τους τρέχοντες λογαριασμούς της ΔΕΗ, το πανάκριβο πετρέλαιο, τα φροντιστήρια των παιδιών, κ.λπ. Αν είχαν την δυνατότητα αυτή δεν θα είχαν χρέη προς τον ΟΑΕΕ, να μένουν ανασφάλιστοι και να παραδέρνουν στα κοράκια της ιδιωτικής υγείας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο όνομα της ανάπτυξης, τη στιγμή που εκβιάζει αυτοαπασχολουμένους και τα λαϊκά νοικοκυριά, ρουφώντας ζεστό χρήμα από τις τσέπες τους με τα διάφορα μέτρα προκαταβολών και χαρατσιών, μειώνει διαρκώς το ενεργειακό κόστος στις μεγάλες βιομηχανίες.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που έχουν αυτό το πρόβλημα να πηγαίνουν στα σωματεία τους ή να απευθύνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, να καταγράφονται και να το παλεύουμε όλοι μαζί. Αν δεν γίνει κίνημα, αν δεν παλέψουμε, δε πρόκειται η κυβέρνηση και η ΔΕΗ να κάνουν πίσω στο αίσχος των διακοπών. Θαέρθει και η σειρά όσων δεν μπορούν να πληρώσουν.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 

  • Καμία διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά και επαγγελματικούς χώρους. Απαγόρευση της διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες.
  • Επανασύνδεση της παροχής σε νοικοκυριά και επαγγελματίες που δε μπορούν να πληρώσουν.
  • Διεύρυνση του μέτρου του κοινωνικού τιμολογίου στην κάλυψη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας. Να μπουν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, στη ρύθμιση των 36 και πλέον δόσεων οι επαγγελματίες, ανάλογα με την οικονομική τους δυνατότητα όπως αυτή προκύπτει από το φορολογητέο τους εισόδημα με βάση τα βιβλία εσόδων-εξόδων. Να αυξηθούν οι δόσεις και να κουρευτούν «φουσκωμένα» τιμολόγια πολύτεκνων, ανέργων και ευπαθών ομάδων.
  • Δραστική μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ. Να καταργηθούν όλοι οι φόροι στα τιμολόγια, τα δημοτικά τέλη και άλλα χαράτσια.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, 
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29/9/2016 ΣΤΙΣ 10 πμ ΣΤΗ ΔΕΗ ΣΤΟ ΤΣΑΛΙΚΑΚΙ