Μια σημαντική εθελοντική πρωτοβουλία ανέλαβε το απόγευμα της Τρίτης, ο τουριστικός οργανισμός ΤΕΖ Tour Hellas με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα τουρισμού.

Η εταιρεία σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και εν όψει της τελετής των αποκαλυπτηρίων της προτομής του Ρώσου κοσμοναύτη Γιούρι Γκαγκάριν, οργάνωσε εθελοντική δράση καθαρισμού και καλοπισμού του πάρκου του Καράβολα που βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Μιλώντας στο Flashnews.gr, ο Γενικός Διευθυντής της TEZ Tour Ελλάδος, Μανώλης Απλαδενάκης, υπογράμμισε ότι η πρωτοβουλία της εταιρείας ήταν μια εθελοντική δράση καθαρισμού της περιοχής στα πλαίσια της εταιρικής ευθύνης της ΤΕZ Tour  εν όψει των αποκαλυπτηρίων της προτομής Γκαγκάριν  που θα γίνει την προσεχή Παρασκευή.

Ο κ. Απλαδενάκης τόνισε ότι η δράση καθαρισμού πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Τουρισμού ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην σημασία της τελετής των αποκαλυπτηρίων  της προτομής Γκαγκάριν, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αποτελεί μια σημαντική προσπάθεια για την τουριστική προβολή της Κρήτης και ειδικότερα του Ηρακλείου στην Ρωσική
αγορά, καθώς τα φώτα της δημοσιότητας θα πέσουν στην πόλη του Ηρακλείου .

«Η προτομή του Γκαγκάριν στο Ηράκλειο θα θυμίζει μια ένδοξη στιγμή της ανθρώπινης ιστορίας. Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων θα συμμετέχουν άνθρωποι από τον χώρο του τουρισμού και του πολιτισμού, εκπρόσωποι του Ιδρύματος Γκαγκάριν, ενώ έχουν προσκληθεί ο πρέσβης της Ρωσίας αλλά και οι προξενικές αρχές»

«Πρέπει να καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι αυτή η πρωτοβουλία. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες υπάρχουν στο Παρίσι, στη Νέα Υόρκη και στις μεγάλες πρωτεύουσες του πλανήτη. Φέτος στα πλαίσια του έτους Ρωσίας και Ελλάδας, επιλέξαμε να τοποθετηθεί η προτομή του Ρώσου Κοσμοναύτη να μπει στην Ελλάδα και ειδικότερα επιλέξαμε να μπει η προτομή στην Κρήτη και στο Ηράκλειο», συμπλήρωσε ο κ. Απλαδενάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook