Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Τμήμα Δυτικής Κρήτης συνδιοργανώνει με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, την Πέμπτη 29, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016, στο κτίριο του ΤΕΕ στην οδό Νεάρχου 23 στα Χανιά,  Συνέδριο με το τίτλο ‘’Συζήτηση’’ και θέμα την Τοπική Ανάπτυξη και το Επάγγελμα του Μηχανικού.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του Σχεδίου Ολοκληρωμένων Πολιτικών και Δράσεων του Τμήματος όπως έχει διαμορφωθεί και συγκεκριμενοποιηθεί μετά από συνεργασίες με τοπικούς φορείς και διεξοδική ανάλυση των συνιστωσών που το συνθέτουν, στην Διοικούσα Επιτροπή. 

Σήμερα στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου έγινε αναφορά στις λεπτομέρειες και στην σημασία του τριήμερου συνεδρίου.

Χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΔΕ του ΤΕΕ/ΤΔΚ κ.Λευτέρης Κοπάσης αφού κάλεσε όλου στους μηχανικούς και τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου, ανέφερε και τα εξής:

« 26 εξειδικευμένοι εισηγητές θα παρουσιάσουν τις απόψεις τους για τις ευκαιρίες τοπικής ανάπτυξης, τις παθογένειες που την εμποδίζουν, τις νομοθετικές εξελίξεις και τις επαγγελματικές εξειδικεύσεις που μας αφορούν, τις αναγκαίες υποδομές που θα την στηρίξουν, τους στρατηγικούς σχεδιασμούς ανάπτυξης που τις καθοδηγούν και το χρονοδιάγραμμά τους. Συνάδελφοι μηχανικοί ενεργά μέλη του ΤΕΕ ο Αποστόλης Βουλγαράκης Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Χανίων ο Νίκος Καλογερής Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης και ο Κυριάκος Κώτσογλου Περιφερειακός Σύμβουλος θα προσδιορίσουν την θεματολογία σε σχέση με τις ευθύνες και αρμοδιότητές τους.

Την αναπτυξιακή διάσταση των έργων υποδομής θα αναδείξει ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός. Δεκατρείς συνάδελφοι της διοίκησης του τμήματός μας θα συντονίσουν την συζήτηση και θα κωδικοποιήσουν τα συμπεράσματα που θα αποτελέσουν αφετηρία διεπιστημονικής και διεπιμελητηριακής συνεργασίας έτσι όπως θα το προσδιορίσουν στις δικές τους εισηγήσεις ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων Γιάννης Δασκαλάκης ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων Γιάννης Μαργαρώνης και ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Τμήμα Δυτικής Κρήτης Παντελής Πετσετάκης.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρώτη μέρα του συνεδρίου καθώς συνδέεται με το επάγγελμα του μηχανικού έτσι όπως θα το καθορίσουν οι ραγδαίες τεχνολογικές και περιβαλλοντικές εξελίξεις τις οποίες θα συζητήσουν οι Μιχάλης Μπλέτσας Βασίλης Διγαλάκης Αντώνης Μαυρόπουλος και Μίνως Γαροφαλάκης.

Το συνέδριο εντάσσεται στο πλαίσιο του Σχεδίου Ολοκληρωμένων Πολιτικών και Δράσεων του ΤΕΕΤΔΚ όπως έχει δημοσιοποιηθεί και φιλοδοξούμε να συνεισφέρει ουσιαστικά στους στόχους μας επιστημονικούς,  επαγγελματικούς και αναπτυξιακούς.»