Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση κρουαζιέρας “Seatrade Med” που διεξήχθη  στην Santa Cruz της Τενερίφης 21-23 Σεπτεμβρίου 2016, με επικεφαλής, την Αντιπρόεδρο του Οργανισμού κα Αγγελική Σμυρνάκη.

Στα πλαίσια της έκθεσης, έλαβαν χώρα σημαντικές συναντήσεις με στελέχη εταιρειών κρουαζιέρας και συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας, προβάλλοντας ταυτόχρονα τόσο τις παρεχόμενες υπηρεσίες του λιμένος, όσο και την πόλη του Ηρακλείου ως προορισμό, με στόχο την προσέλκυση νέων κρουαζιερόπλοιων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η συνάντηση με την εκπρόσωπο της Carnival Maritime -που εκπροσωπεί τις εταιρείες AIDA Cruises, Costa Crociere & Costa Asia- κα Nadira Hassan,   με την οποία συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τις δύο επικείμενες πιλοτικές προσεγγίσεις home port των κρουαζιερόπλοιων AIDA Stella στις 26 Οκτωβρίου και AIDA Aura στις 14 Νοεμβρίου.

Η εταιρεία AIDA Cruises που χρησιμοποιούσε το λιμάνι του Ηρακλείου σαν βάση home port τα έτη 2002 έως 2009, πρόσφατα ξεκίνησε επαφές  με την  Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, για την επαναλειτουργία του λιμένος ως home port, γεγονός που θα αποφέρει σημαντικά ανταποδοτικά οφέλη τόσο στους εμπλεκόμενους φορείς όσο και στην τοπική κοινωνία.

Τέλος, τα μέλη του Οργανισμού συμμετείχαν και στις εργασίες τις 49ης Γενικής Συνέλευσης της MedCruise, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της έκθεσης την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, όπου μεταξύ άλλων παρουσιάστηκε μελέτη που αφορούσε τις βέλτιστες πρακτικές χωροθέτησης και κατασκευής επιβατικών σταθμών για τις ανάγκες της κρουαζιέρας.

Στόχος μας είναι  όχι να διατηρήσουμε αλλά να αυξήσουμε την κρουαζιέρα, να γίνει πιο ανταποδοτική, να κάνουμε το λιμάνι του Ηρακλείου πιο ελκυστικό, να δώσουμε στους επιβάτες της κρουαζιέρας από το απόθεμα του πολιτισμού μας, της ανθρωπιάς, του φυσικού περιβάλλοντος και να πετύχουμε να έρθουν και πάλι  ως επισκέπτες με μεγαλύτερη άνεση χρόνου για να απολαύσουν  τις ομορφιές του τόπου μας.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook