Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος», «Ν. Καζαντζάκης» και «Φαιστός» θα πραγματοποιήσουν Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 14:00 μ.μ. με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων που υπάρχουν στο Δημόσιο Σχολείο και συνολικά τα ζητήματα που απασχολούν τη Δημόσια Εκπαίδευση και τον Εκπαιδευτικό.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων η ΔΟΕ κηρύσσει 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (12:00-14:00 &14:00-16:00).

Με προμετωπίδα την επιτακτική ανάγκη της άμεσης πραγματοποίησης όλων των μόνιμων διορισμών που χρειάζεται η δημόσια εκπαίδευση παλεύουμε με κάθε μέσο, απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, τη σύνταξη πρακτικών των συλλόγων διδασκόντων στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία  που διαφυλάσσουν τον παιδαγωγικό χαρακτήρα της λειτουργίας τους.

Αγωνιζόμαστε για:

    Μόνιμους διορισμούς στην Εκπαίδευση.
    Προσλήψεις αναπληρωτών: Πρόσληψη σε μία φάση, πριν την έναρξη των μαθημάτων (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, ειδικής αγωγής, αγγλικών, γαλλικών, γερμανικών, μουσικής, εικαστικών, θεατρικής αγωγής, πληροφορικής).
    14χρονο Εκπαιδευτικό σχεδιασμό με: Ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και 2χρονη υποχρεωτική δωρεάν προσχολική αγωγή.
    Στήριξη της Ειδικής Αγωγής. Διάλογο για τα ανοιχτά θέματα στην Ειδική Αγωγή και μακροπρόθεσμος σχεδιασμός.
    Απόδοση οργανικών θέσεων ειδικοτήτων.
Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook