Στην πόλη του Ρεθύμνου θα φτάσει για τρίτη συνεχή χρονιά η «Φλόγα της Αγάπης», η φλόγα των Εθελοντών Αιμοδοτών, συνεχίζοντας έτσι το πανελλήνιο ταξίδι της στις αντιπροσωπίες όλης της χώρας, φωτίζοντας το μήνυμα του εθελοντισμού και της σημασίας της προσφοράς αίματος σε όσους έχουν ανάγκη. 

Σε ένα διήμερο εκδηλώσεων, που ξεκινάει την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στις 18:30 η “Φλόγα της Αγάπης” της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, θα βρίσκεται για τρίτη συνεχή χρονιά στην πόλη μας, για να μας μεταφέρει το μήνυμα του εθελοντισμού, της ενότητας και της αλληλεγγύης. 

Εθελοντές-Μέλη του Συλλόγου «Δότες Ζωής», εκπαιδευτικοί και μαθητές δημοτικών σχολείων της πόλης, αθλητικοί, και παραδοσιακοί σύλλογοι θα παρασταθούν στην εκδήλωση, η οποία έχει καθιερωθεί και αγκαλιαστεί  από δεκάδες Ρεθεμνιώτες. 
Η συνάντηση των λαμπαδηδρόμων θα γίνει στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη στις 18:30, όπου θα είναι η αφετηρία της πομπής ενώ η πορεία θα ξεκινήσει στις 19.00. Η φλόγα θα περάσει κατά μήκος των οδών Αρκαδίου και Κ. Παλαιολόγου, καταλήγοντας στην πλατεία Μικρασιατών περίπου στις 19:30. Εκεί θα ακολουθήσει η αφή της φλόγας, σύντομος χαιρετισμός και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί μουσική συναυλία με το γνωστό καλλιτέχνη Στέλιο Μπικάκη και το συγκρότημά του.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την επόμενη μέρα, Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016, με μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα επιστημονική εσπερίδα στο Σπίτι του Πολιτισμού, στις 19:00, με θέμα: “Είμαστε Αίμα Σου… Και Νοιαζόμαστε…”.

Πρόγραμμα Εσπερίδας:
1) “Αιμοδότες: Εθελοντές σωτήρες στις ανθρώπινες τραγωδίες. Ψυχολογία των πρωταγωνιστών” από την κα Καλλιόπη Τσαλίκου, Ψυχολόγο Συστημικής Προσέγγισης – Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Σ.Ε.Α. “Δότες Ζωής”
2) “Σκέψεις και προβληματισμοί για τα τροχαία ατυχήματα” από τον κ. Γεώργιο Καραβιώτη, Πρόεδρο της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ρεθύμνου για την Πρόληψη Τροχαίων Ατυχημάτων
3) “Αλκοόλ” από τον κ. Δήμο Φωτόπουλο, Ψυχίατρο – Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Ο.ΚΑ.ΝΑ. – Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Σ.Ε.Α. “Δότες Ζωής”

Ο Σύλλογος «ΔΟΤΕΣ ΖΩΗΣ» μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδας (ΠΟΣΕΑ), μέσα στα τρία χρόνια  ζωής του, κατάφερε να συλλεχθούν αρκετές δεκάδες φιάλες αίμα σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους χωριών του νομού, με εθελοντικούς και παραδοσιακούς συλλόγους, φορείς και ενώσεις. Με δραστηριότητες, εκδηλώσεις και ομιλίες στην πόλη και στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου κατάφερε να ευαισθητοποιήσει τον συνάνθρωπο και να συμβάλλει στην καθιέρωση της εθελοντικής αιμοδοσίας στον τόπο μας. Μία τόσο σπουδαία εθελοντική πράξη, όπως αυτή της αιμοδοσίας, ειδικά στη χώρα μας που δεν είναι αυτάρκης σε αίμα, απαιτεί τη στήριξη και τη συμπαράσταση όλων μας!

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιούνται ενημερώσεις, δειγματοληψίες και εγγραφές για υποψήφιους δότες μυελού των οστών, από μέλη του συλλόγου “Δότες Ζωής”.

Πληροφορίες – Δηλώσεις Συμμετοχής: Τηλ:6979295491, email: [email protected]
Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ρεθύμνου “Δότες Ζωής”

Σ.Σ. Αφού σας ευχαριστήσουμε για την φιλοξενία στα Μέσα σας και την δημοσίευση-αναπαραγωγή των ανακοινώσεων μας, σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στις διήμερες εκδηλώσεις του Συλλόγου μας. Η δημοσιογραφική κάλυψη  εκ μέρους σας, αποτελεί προϋπόθεση για την επικοινωνία των δράσεων μας με την τοπική κοινωνία. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook