Η DU για δεύτερη συνεχόμενη φορά επιλεγεί την πλατφόρμα echoCTF της Echothrust Solutions για την υλοποίηση διαγωνισμού ασφαλείας τύπου “Capture The Flag” που θα γίνει στα πλαίσια του συνεδρίου κυβερνοασφάλειας που πραγματοποιεί με τίτλο ”du Cyber Security Conference”
Η πλατφόρμα του echoCTF επιτρέπει την δημιουργία και την εκτέλεση CTF διαγωνισμών και απευθύνεται σε εταιρίες τεχνολογίας, τηλεπικοινωνιών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αξιολογήσει νέους υποψήφιους, να εκπαιδεύσει το ήδη υπάρχον προσωπικό σε νέες τεχνικές και τεχνολογίες και να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο δοκιμής ελέγχου ασφαλείας για εγκαταστάσεις και προϊόντα.
Για το διαγωνισμό της du η πλατφόρμα echoCTF τροποποιήθηκε από τους μηχανικούς της Echothrust Solutions και συνοδεύεται από μια μακέτα “έξυπνης πόλης” με όλες τις κρίσιμες υποδομές και υπηρεσίες που υφίστανται σε μια τέτοια σύγχρονη πόλη. Περιλαμβάνει εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας, ανεμογεννήτριες, οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, σύστημα φωτισμού πόλης, σύστημα αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένων βιομηχανικών συστημάτων αυτομάτου ελέγχου και τηλεμετρίας (ICS & SCADA Systems).

Έτσι λοιπόν οι συμμετέχοντες καλούνται να πραγματοποιήσουν κυβερνοεπιθέσεις στην έξυπνη πόλη που ονομάζεται echoCiTy-F ώστε να ελεγχθούν οι υποδομές ασφάλειας ενώ ταυτόχρονα τους παρέχεται η δυνατότητα να παρακολουθούν άμεσα τα αποτελέσματα των ενεργειών τους μιας και οι διαφορετικές λειτουργίες της μακέτας ελέγχονται από το δίκτυο συστημάτων. Οι προκλήσεις για τους υποψήφιους hackers είναι πάρα πολλές καθότι η πλατφόρμα echoCTF περιλαμβάνει πάνω από 100 διαφορετικά συστήματα με υπηρεσίες τελευταίας τεχνολογίας και πάνω από 1000 ευρήματα τα οποία καλούνται να ανακαλύψουν οι παίκτες/εισβολείς. Τα συστήματα της πόλης είναι εξοπλισμένα με διαφορετικά επίπεδα ασφαλείας για να κάνει τον διαγωνισμό περισσότερο σαν ένα παιχνίδι.

Ειδικά διαμορφωμένα και αυτοματοποιημένα συστήματα βαθμολόγησης των επιτυχημένων επιθέσεων των παιχτών όπως επίσης και διάφορα visualizations με εντυπωσιακά εφέ που απεικονίζουν σε πραγματικό χρόνο την κίνηση του δικτύου και τις επιθέσεις των συμμετεχόντων θα υπάρχουν κατά την διάρκεια του διαγωνισμού.

Η Echothrust Solutions δουλεύει με πανεπιστήμια και οργανισμούς του εξωτερικού για την διοργάνωση διαγωνισμών CTF και ethical hacking μέσω της πλατφόρμας echoCTF για την επαύξηση του γνωστικού επιπέδου των φοιτητών. Η Echothrust Solutions ευελπιστεί να έρθει σε επαφή με τους αντίστοιχους φορείς για την πραγματοποίηση τέτοιων event σε ελληνικό έδαφος.

Για πληροφορίες σχετικά με το echoCTF και για το πως μπορείτε να το φιλοξενήσετε στο event σας επικοινωνήστε στο [email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook