Ενώ η αντίστροφη μέτρηση για την δημοπράτηση του αεροδρομίου στο Καστέλι είχε ξεκινήσει.. η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών δίνει νέα παράταση στην ημερομηνία του διαγωνισμού, υπό τον φόβο ο διαγωνισμός για το μεγάλο αυτό έργο της Κρήτης να χαρακτηριστεί «άγονος» .

Πληροφορίες θέλουν τις 3 από τις 4 μεγάλες κατασκευαστικές ξένες εταιρείες, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το νέο αεροδρόμιο, στο Καστέλι, τις προηγούμενες ημέρες να έχουν ενημερώσει τα αρμόδια όργανα του υπουργείου για την ανεπάρκεια των φακέλων που θα καταθέσουν στον διαγωνισμό, ζητώντας προθεσμία ολίγων ημερών, προκειμένου να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα έγγραφα κ να προετοιμάσουν καλύτερα τις προτάσεις τους.

Μέχρι κ την τελευταία στιγμή, ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης  σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, εξέταζε πολύ προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις του, καθώς ο χρόνος κυλούσε εις βάρος του νέου αναπτυξιακού έργου της Κρήτης.

Το πρωί η απόφαση ελήφθη… κ το υπουργείο δίνει νέα ημερομηνία στις εταιρείες, μέχρι τις 27 Οκτωβρίου, προκειμένου να καταθέσουν τις προσφορές τους.

Την ίδια ώρα, ολοένα κ αυξάνονται οι ξένοι επενδυτές που δείχνουν ενδιαφέρον για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι. Έπειτα από τους κινέζους, ενδιαφέρον εξέφρασαν μεγάλοι κολοσσοί της Γαλλίας αλλά κ ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους της Ινδίας, οι οποίοι έχουν σχεδόν ετοιμους τους φακέλους καθώς κ την αρχική εγγυητική επιστολή τραπεζών, ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να διεκδικήσουν το σημαντικό αυτό αναπτυξιακό έργο της Κρήτης.

Την ίδια ώρα, καζάνι που βράζει θυμίζει η τοπική κοινωνία του Καστελίου. Οι κάτοικοι αισθάνονται εγκλωβισμένοι σε υποσχέσεις κ λόγια Υπουργών κ Πρωθυπουργών.

Πρόκειται για ένα έργο, που από το 2003 και για 13 χρόνια, αν και έχει εξαγγελθεί από 5 Πρωθυπουργούς και περίπου 15 Υπουργούς Υποδομών, παραμένει ακόμη στην φάση της δημοπράτησής του. 

Τον περασμένο Δεκέμβριο η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών ανακοίνωσε την 23η  Φεβρουαρίου του 2016 ως την τελική ημερομηνία για την δημοπράτηση του αεροδρομίου.. στην συνέχεια ο κος Σπίρτζης δίνει προθεσμία έως τις 16 Ιουνίου, στις ενδιαφερόμενες εταιρείες, να καταθέσουν τους φακέλους τους, προκειμένου να έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στον διαγωνισμό.. 

Η ημερομηνία αυτή μετατίθεται για τις 30 Σεπτεμβρίου, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, με τον Δήμαρχο Ζαχαρία Καλογεράκη να στέλνει τελεσίγραφο στην κυβέρνηση ότι η δημοτική αρχή κ η τοπική κοινωνία δεν θα δεχτούν άλλα τερτίπια.. 

Ωστόσο, οι τελευταίες εξελίξεις αναγκάζουν το υπουργείο να δώσει νέα παράταση. Εξέλιξη, που θα τεθεί επί τάπητος σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει στο Καστέλι στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook