Αντιδρώντας στα όσα προβλέπει το σχέδιο αναδιάρθρωσης για τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Ιεράπετρας και παράλληλα στις εξαγγελίες για κλείσιμο του Γραφείου της ΔΕΗ, ο Δήμος Ιεράπετρας, οι φορείς, εκπρόσωποι συλλόγων και πολίτες συμμετείχαν στην κινητοποίηση που οργάνωσε ο Δήμος την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016, κάνοντας για μια ακόμα φορά έκδηλη την αντίδραση και την αγανάκτησή τους στη συνεχιζόμενη πολιτική υποβάθμισης από την Κυβέρνηση,  της Ιεράπετρας. 

Στη διαμαρτυρία που ξεκίνησε έξω από το νέο Δημαρχείο Ιεράπετρας  επί της οδού Δημοκρατίας και κατέληξε στο γραφείο της Τοπικής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ,  ο Δήμαρχος, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης αναφέρθηκε στις  μέχρι σήμερα ενέργειες από μέρους του Δήμου Ιεράπετρας και του Δημοτικού Συμβουλίου αναφορικά με το θέμα της Αστυνομίας, καθώς και σε όλες τις κινήσεις που έγιναν με υπηρεσιακούς παράγοντες της Αστυνομίας, αλλά και σε επίπεδο κεντρικής ηγεσίας και Υπουργείου με Υπουργούς, Διευθυντές και Γενικούς Γραμματείς με σκοπό την ενημέρωση για τις ανάγκες της Ιεράπετρας και την επιδίωξη ενός ρεαλιστικότερου με δεδομένες τις συνθήκες και τις ανάγκες της περιοχής σχεδιασμού. 

Προς την ίδια κατεύθυνση ο πρώην Βουλευτής Λασιθίου και στέλεχος του ΛΑΕ, κ. Κωστής Δερμιτζάκης, Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, οι κύριοι Γ. Προϊστάκης,, Μ. Μαχαιράς, Μ. Βιανιτάκης και η κα. Ε. Βλάσση, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι κύριοι Γ. Γουλιδάκης και Ν. Δασκαλάκης, Εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων της περιοχής, αλλά και πολίτες εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της μεγαλύτερης πόλης του νομού Λασιθίου, καλώντας σε συλλογική δυναμική αντίδραση και διεκδίκηση αυτονόητων για μια πόλη, όπως η Ιεράπετρα δομών και υπηρεσιών. 

Στο πλαίσιο πορείας που πραγματοποιήθηκε κατά τη διαμαρτυρία προς τα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο θέμα της Αστυνομίας, αλλά και στις εξελίξεις για τη ΔΕΗ, παρουσία του πρώην Βουλευτή, Επικεφαλής Παρατάξεων, Περιφερειακών Συμβούλων, Φορέων, Εκπροσώπων Συλλόγων και πλήθους κόσμου, ενώ παρέδωσε στα μέλη της Τοπικής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Μπάμπη Δραγασάκη τη σχετική απόφαση και το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, εκφράζοντας παράλληλα την αγανάκτηση σύσσωμης της κοινωνίας για τα όσα σε κυβερνητικό επίπεδο έχουν  για την Ιεράπετρα σχεδιαστεί. 

Όπως αναφέρεται και στην σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου «Ο Δήμος Ιεράπετρας είναι πληθυσμιακά ο τέταρτος μεγαλύτερος Δήμος της Κρήτης, με πληθυσμό που ανέρχεται σε πάνω από 50.000 κατοίκους για μεγάλη περίοδο του έτους, στα όρια του οποίου λειτουργούν τέσσερις Αστυνομικές Υπηρεσίες: το Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας, το Τμήμα Τροχαίας Ιεράπετρας, το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας και ο Αστυνομικός Σταθμός Κουτσουρά. 

Βάσει της αυξημένης παραβατικότητας στην περιοχή, τη μεγαλύτερη στο νομό Λασιθίου, το μεγάλο αριθμό οικονομικών μεταναστών και τη μεγάλη εδαφική αρμοδιότητα, είναι επιτακτική ανάγκη η απόσυρση της πρότασης για την αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Ιεράπετρας.

 Απαιτούμε, αφενός, να παραμείνουν και να συνεχίσουν να λειτουργούν όλες οι υπάρχουσες Αστυνομικές Υπηρεσίες του Δήμου μας, ενισχυμένες με μία ομάδα Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Κ.Α.Ε.), αφετέρου, να ενισχυθούν με ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ώστε το αγαθό της ασφάλειας να γίνει κτήμα κάθε πολίτη του Δήμου, αλλά και κάθε επισκέπτη του». 

Κάνοντας για άλλη μια φορά γνωστά τα συλλογικά αιτήματα των πολιτών του Δήμου Ιεράπετρας, ο Δήμαρχος τόνισε ότι η Ιεράπετρα δεν μπορεί πια να αποτελεί το εξιλαστήριο θύμα της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής για το νομό Λασιθίου και κάλεσε τους Βουλευτές του νομού Λασιθίου αφενός, τους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας  και τους τοπικούς εκπροσώπους της αφετέρου να αφουγκραστούν τα μηνύματα των πολιτών και να πάρουν ξεκάθαρη θέση στην πορεία διεκδίκησής τους. 

Όπως ανέφερε δεν μπορεί μια παραγωγικότατη πόλη, όπως η Ιεράπετρα να υποβαθμίζεται μεθοδικά και οργανωμένα από την κεντρική εξουσία και δεν επιτρέπουμε σε καμία περίπτωση οι Βουλευτές του νομού  Λασιθίου  να αδιαφορούν και να μην κάνουν τίποτα στην προσπάθεια διεκδίκησης και υλοποίησης των αιτημάτων σύσσωμου του λαού της Ιεράπετρας τόνισε ο Δήμαρχος, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.   

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook