Στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας  στα πλαίσια των ενεργειών για την εύρυθμη λειτουργία και  αναβάθμιση του Δημοσίου συστήματος υγείας η 7η ΥΠΕ Κρήτης προέβη στις παρακάτω ενέργειες:

-Έπειτα από την απόφαση συνεργασίας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας με τη Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης  για την ανάπτυξη κοινών δράσεων, κλήθηκαν σε σύσκεψη οι Οδοντίατροι που στελεχώνουν  τις δομές της Πρωτοβάθμιας Υγείας της Κρήτης. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ο οργανωμένος και συστηματικός έλεγχος στοματικής Υγιεινής των μαθητών από το τρέχον σχολικό έτος. Η δράση θα περιλαμβάνει εκπαίδευση των μαθητών για θέματα στοματικής υγιεινής και αντιμετώπιση προβλημάτων σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας. Το πρόγραμμα αυτό θα έχει συνέχεια και  στα επόμενα σχολικά έτη  και στο τέλος κάθε έτους θα υπάρχει αξιολόγηση του προγράμματος, προκειμένου να εντοπίζονται πιθανές ελλείψεις του και να  αναμορφώνεται με βάση τα ευρήματα της αξιολόγησης

- Υπογράφτηκε από τον Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό  η παράταση συνεργασίας των εργαζομένων στην Παιδοψυχιατρική  Κλινική του ΠΑΓΝΗ με καθεστώς έκδοσης δελτίου παροχής υπηρεσιών και για διάστημα ενός έτους.  Η απόφαση αυτή  κρίθηκε αναγκαία  προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του τμήματος έως ότου ολοκληρωθεί η  πρόσληψης μόνιμου προσωπικού που βρίσκεται σε στάδιο  έγκρισης από το Υπουργείο. Συγκεκριμένα έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την πρόσληψη 1 Νοσηλεύτριας ΠΕ   4 Νοσηλευτριών ΤΕ, 2 Βοηθών Νοσηλευτών ΔΕ , 2 Ψυχολόγων ΠΕ, 1 Διοικητικών Γραμματέων και 3 ιατρών Παιδοψυχιατρικής.

- Στα πλαίσια αναβάθμισης και βελτιστοποίησης των παρεχόμενων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας η 7η Υγειονομική περιφέρεια σε συνεργασία με ιατρούς των Κέντρων Υγείας, προγραμμάτισε μηνιαίες επισκέψεις ειδικευμένων Ιατρών Γενικής Ιατρικής στη Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ Ρεθύμνου, με σκοπό τη καλύτερη εξυπηρέτηση του πληθυσμού της πόλης και της ευρύτερης περιοχής κάλυψης του νομού Ρεθύμνου. Οι επισκέψεις  για τον επόμενο μήνα θα πραγματοποιηθούν στις ημερομηνίες  4,7,11,12,19,20,24,και 26/10/2016.

-Ολοκληρώθηκε η διαδικασία και ανακοινώθηκαν  οι πίνακες προσληφθέντων λοιπού επικουρικού προσωπικού για τις ειδικότητες ΤΕ  Ιατρικών Εργαστηρίων και ΔΕ Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών  Εργαστηρίων. Συγκεκριμένα  η πρόσληψη αφορά:

Στο Νοσοκομείο  Χανίων
 1 ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων

Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου
 1 ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων
 1 ΔΕ Βοηθών Ιατρικών και βιολογικών Εργαστηρίων

Γ.Ν. Α.Ο.Μ. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
 1 ΔΕ Βοηθών Ιατρικών και βιολογικών Εργαστηρίων

Γ. Ν. Αγίου Νικολάου
1 ΔΕ Βοηθών Ιατρικών και βιολογικών Εργαστηρίων

Γ.Ν. Α.Ο.Μ. Σητείας
1 ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων

-Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 5ου Παγκρήτιου Διεπιστημονικού Συνεδρίου Νόσου Alzheimer και συναφών Διαταραχών και του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου στην Ενεργό και υγιή γήρανση που διοργάνωσε η Εταιρεία του Ηρακλείου «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» υπό την αιγίδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Τρίτη Ηλικία. Κατά τη τελευταία ημέρα, παρέστη και χαιρέτησε το Συνέδριο ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος επεσήμανε τη σημαντικότητα τέτοιων επιστημονικών εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση του κοινού, τη διάδοση της επιστημονικής γνώσης και συνεργασίας . Ο κ. Ξανθός αναφέρθηκε σε στοχευμένες δράσεις του Υπουργείου  Υγείας και  διαβεβαίωσε για  την πρόθεση της Κυβέρνησης να υποστηρίξει  προσπάθειες που αφορούν στη προώθηση της Υγείας των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.