Σημαντική πρωτοβουλία του ΕΒΕΧ έδωσε την ευκαιρία σε Χανιώτικες επιχειρήσεις να έρθουν σε άμεση επαφή με χοντρέμπορους της Ευρώπης.

Την ευκαιρία να συνομιλήσουν απευθείας με δέκα απο τις σημαντικότερες επιχειρήσεις εισαγωγής τροφίμων και ποτών σε Ευρωπαικές χώρες, είχαν σήμερα Χανιώτικες επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων.

Οι B2B, όπως αποκαλούνται, συναντήσεις, πραγματοποιήθηκαν στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, σε συνεργασία του ΕΒΕΧ με την Π.Ε.Χανίων.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ κ.Γιάννης Μαργαρώνης, η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια για αύξηση της εξωστρέφειας των Χανιώτικων προιόντων, ενώ ανέφερε πως την τελευταία πενταετία οι εξαγωγές των τοπικών προιόντων έοχυν αυξηθεί κατα 250%.

 

Οι ανάγκες των καιρών έχουν αναδείξει τα προιόντα της περιφέρειας και οι ουναντήσεις όπως αυτή, βοηθούν τους τοπικο΄πυς επιχειρηματίες στο να παράξουν πιό ανταγωνιστικά προιόντα επεσήμανε ο κ. Αριστοτέλης Καρβέλλας.

“Όταν έχεις προιόντα που εντέχουν τον διεθνή ανταγωνισμό, είσαι βιώσιμος και εσύ και ο παραγωγός σου που συμβάλλει στην αλλυσίδα της διατροφής, και ο καταναλωτής που εισπράττει προιόντα με τοπωνύμιο”.

 

Για να πετύχουν οι συναντήσεις Β2Β υπάρχουν κάποιες προυποθέσεις ανέφερε ο κ. Δημήτρης Καραβασίλης.
 
 

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι με συζήτηση – ενημέρωση για τις Ευρωπαϊκές αγορές και την προώθηση των εξαγωγών 

Οι προσκεκλημένοι αγοραστές τροφίμων/ποτών χωρών της Ευρωπαϊκής ένωσης ήταν:

Ιωάννης Τσουλουκίδης   Γερμανία    Marathon group Gmbh
Χρήστος Κοτσώνης    Μ.Βρεττανία    Ambrosia quality food ltd
Χρήστος Σαραντίδης    Βέλγιο    Sani sarl
Χρήστος Μελέτης    Σουηδία    Meletis AB
Κώστας Φραγκούλης    Μ.Βρεττανία    Made in Megara ltd
Μιχάλης Πρεβεντής    Γερμανία    Preventis Gmbh
Χρήστος Μαυροειδής    Ιταλία    Panemboriki srl
Γεράσιμος Κορακιανίτης    Ελβετία    Pacor
Αριστοτέλης Καρβέλλας    Λουξεμβούργο    Le Grec
Αλέξανδρος Βρυωνάκης    Ολλανδία    Across4
Δημήτρης Καραβασίλης    Ελλάδα    DK international export experts

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook