Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα στείρωσης αδέσποτων ζώων συντροφιάς που για πρώτη φορά εφάρμοσε ο Δήμος Ιεράπετρας κατά το διήμερο 1-2 Οκτωβρίου 2016.

Με σκοπό την ανάπτυξη δράσεων  διαχείρισης και προστασίας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και της αντιμετώπισης έτσι σημαντικών προβλημάτων που καθημερινά παρατηρούνται, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 59 στειρώσεις, σημάνσεις και εμβολιασμοί σε αδέσποτα σκυλιά.

Η εν λόγω δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το σωματείο Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας (Ε.Δ.Κ.Ε.) σε δύο κτηνιατρεία της Ιεράπετρας και συγκεκριμένα στα κτηνιατρεία της κας. Μαριλένας Σπύρου – Αγαπουλάκη καθώς και στο κτηνιατρείο της κας.  Μαριάννας Καπαράκη.      

Πρόκειται για μια δράση, που όπως ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Ανδρέας Παπαδοπετράκης πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στον Δήμο Ιεράπετρας και αναμένεται να επαναληφθεί κατά την άνοιξη στην προσπάθεια αποτελεσματικής διαχείρισης του ζητήματος των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που στις μέρες μας, όπως ανέφερε,  λαμβάνει ολοένα και αυξανόμενες διαστάσεις.

Καλώντας τους πολίτες να ευαισθητοποιηθούν, ο κ. Παπαδοπετράκης ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν, υποστηρίζοντας έτσι την επιτυχή διοργάνωση.
Συγκεκριμένα:
-τους κτηνίατρους που συμμετείχαν στην αποστολή της ΕΔΚΕ Γάτο Γιώργο, Γινάργυρο Λευτέρη, Κουπίδη Θοδωρή, Κωνσταντίνο Κώστα, Μακαρονά Αλέξανδρο, Σαμωνάκη Γιώργο, Σαπανίδου Βίκυ, Σούσου Άννα και από την Ιεράπετρα τους κτηνιάτρους Αγαπουλάκη-Σπύρου Μαρινέλα, Καπαράκη Μαριάννα και Παπανικολάου Σωτήρη.   
   
-το Φιλοζωϊκό Σύλλογο Ιεράπετρας και τον πρόεδρο του  Πιτικάκη Ιωάννη.

-τους πολίτες Αγαπουλάκη Κατερίνα, Γουλιδάκη Μαρία, Ιντζέκαρα Τζένη, Κουκουράκη Δέσποινα, Κιουρκωτάκη Μαρία, Μανδέλου Βάσω, Μαρινοπούλου Μαρία, Μαστοράκη Νίκη, Μελεσανάκη Μάριο, Μπρά Ειρήνη, Πυργιωτάκη Πόπη, Σαρρή Έφη, Σαρρή Ματίνα, Τζιρή Κατερίνα, Φραγκούλη Μαρία, Χαμηλάκη Μανώλη      και κάθε φιλόζωο δημότη  που συμμετείχαν εθελοντικά και ουσιαστικά με την εμπειρία τους στην περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων και όπου αλλού χρειάστηκε.

-την υπάλληλο του Δήμου Ιεράπετρας, κ. Νεκταρία Κασσωτάκη

-τους χορηγούς  της δράσης: Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας & Νοτιοανατολικής Κρήτης, τα Ξενοδοχεία Galaxy, Astron, Porto Belissario, την ταβέρνα Νίκος Σαμπροβαλάκης στο Κάτω Χωριό

Όπως αναφέρθηκε ανάλογες δράσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν και σε επόμενο διάστημα με σκοπό την όσο το δυνατό αποτελεσματικότερη διαχείριση από τον Δήμο Ιεράπετρας του προβλήματος των αδέσποτων ζώων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook