Ο Νίκος Τραχανατζής είναι ο τυχερός που κέρδισε το ταξίδι στο Λονδίνο, στο πλαίσιο του διαγωνισμού που διοργάνωσε το Flashnews.gr, σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο Round Travel, για το μήνα Σεπτέμβριο.

Η κλήρωση έγινε με ηλεκτρονικό τρόπο, το μεσημέρι της Δευτέρας 03 Οκτωβρίου 2016, στα γραφεία του Flashnews.gr.

Ως επιλαχών κληρώθηκε ο Μαρίνος Λυδάκης.

Για να θυμηθούμε όμως τι περιλαμβάνει το πακέτο για το ταξίδι στο Λονδίνο:

Το πακέτο της προσφοράς

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

*Αεροπορικά εισιτήρια από Αθήνα (δεν περιλαμβάνονται Φόροι αεροδρομίων και βαλίτσες)
*2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο
*Πρωινό καθημερινά
*Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Το ταξίδι μπορεί να πραγματοποιηθεί έως 31 Δεκεμβρίου 2016, εκτός εορτών και αργιών, με επιθυμητή τη γνωστοποίηση των ημερομηνιών, εντός 40 ημερών από την ανάδειξη του νικητή.

 

Το Λονδίνο

Το Λονδίνο είναι η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως και της Αγγλίας, στα νοτιοανατολικά της οποίας βρίσκεται. Εκτείνεται εκατέρωθεν του ποταμού Τάμεση, όπου βρίσκεται και το λιμάνι του, ένα από τα μεγαλύτερα στη χώρα. Επί δύο χιλιετίες ήταν σημαντικός οικισμός. Η ιστορία του ανάγει την ίδρυσή του στους Ρωμαίους. Από την ίδρυσή του το Λονδίνο παραμένει πρωταγωνιστής σε σημαντικά κινήματα και φαινόμενα της παγκόσμιας ιστορίας, όπως η Βιομηχανική Επανάσταση και η Αναγέννηση της Γοτθικής Αρχιτεκτονικής. Ο πυρήνας της πόλης είναι η παλαιά πόλη του Λονδίνου, από την οποία σώζονται ακόμα περιορισμένα μεσαιωνικά κατάλοιπα. Το μητροπολιτικό Λονδίνο περιλαμβάνει, πέρα από το Σίτι (City, κέντρο της πόλης), 32 διαμερίσματα, τα οποία αρχικά ήταν αυθύπαρκτες πόλεις, τελικά όμως συνενώθηκαν εξαιτίας της πολεοδομικής επέκτασης της βρετανικής πρωτεύουσας και ενσωματώθηκαν σε αυτήν.

Αποτελεί μεγάλο επιχειρηματικό, χρηματοοικονομικό και πολιτιστικό κέντρο. Εκεί εδρεύουν πλήθος εταιρειών, οργανισμών, καθώς και διαφόρων άλλων παγκόσμιων Ιδρυμάτων. Η επίδραση του Λονδίνου στην πολιτική, στην εκπαίδευση, στα ΜΜΕ, στη μόδα και στις τέχνες, συνετέλεσαν στο να θεωρείται ως σημαντική παγκόσμια πόλη. Στο Λονδίνο βρίσκονται τέσσερα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Το Ανάκτορο, το Αββαείο και ο ναός της Αγίας Μαργαρίτας στο Ουεστμίνστερ, ο Πύργος του Λονδίνου, ο ιστορικός οικισμός του Γκρίνουιτς και οι Βασιλικοί Βοτανικοί Κήποι του Κιου.

Η πολυμορφικότητα του πληθυσμού είναι εξαιρετικά μεγάλη, καθώς περιλαμβάνει ανθρώπους από όλες τις φυλές του κόσμου και συνεπώς τον καθιστά μία από τις μεγαλύτερες πολυπολιτισμικές κοινότητες παγκοσμίως.

Σημαντικά αξιοθέατα

Το Λονδίνο αναμφισβήτητα αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο. Η ιστορία του, η πολυπολιτισμικότητα του, ο χαρακτηρισμός του ως σημαντικό οικονομικό κέντρο και φυσικά το πλήθος των αξιοθέατων που μπορεί να επισκεφθεί κάποιος, δίνουν στην πόλη το διαβατήριο ως ένα προορισμό με ιδιαίτερο χαρακτήρα και ενδιαφέρον. Ας δούμε λοιπόν μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα:

Ανάκτορο του Μπάκινγχαμ

Κανένας επισκέπτης που σέβεται τον εαυτό του δεν μπορεί να φτάσει στο Λονδίνο και να μην περάσει από το σπίτι της Βασίλισσας. Το ανάκτορο του Μπάκινγχαμ είναι η κατοικία και ο χώρος εργασίας της βρετανικής μοναρχίας από το 1837, ενώ χρησιμοποιείται και για επίσημες τελετές, όπως η παράθεση συμποσίων στους ηγέτες ξένων χωρών. Το ανάκτορο πρώτο-άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το 1993, προκειμένου να μαζευτούν χρήματα για την ανακαίνισή του κάστρου του Windsor. Στις οργανωμένες ξεναγήσεις που προσφέρονται μπορεί κανείς να θαυμάσει την Αίθουσα του Θρόνου, την Πινακοθήκη της Βασίλισσας και της Αίθουσα Χορού.

Παλάτι του Γουέστμινστερ

Επίσης γνωστό και ως Παλάτι του Γουέστμινστερ, το Κοινοβούλιο είναι το μέρος όπου παίρνονται όλες οι σημαντικές αποφάσεις στη Βρετανική Πολιτική. Είναι το σπίτι της εκλεγμένης Κάτω Βουλής, όπως και της διορισμένης Βουλή των Λόρδων. Είναι πιο γνωστό για το εμβληματικό ρολόι του πύργου, γνωστό με το παρατσούκλι Big Ben.

Ο Πύργος του Λονδίνου

Κάτι πολύ περισσότερο από έναν απλό πύργο, ο 900 χρόνων Πύργος του Λονδίνου αποτελείται από 18 εκτάρια προστατευτικών πυργίσκων, προμαχώνες και πύργους, που έχουν μία από τις πιο απίθανες ιστορίες από κάθε άλλο κτίριο στον κόσμο! Στη διάρκεια της ζωής του, υπήρξε παλάτι, φυλακή, βασιλικό νομισματοκοπείο, μέχρι και ζωολογικός κήπος. Τα σημεία που αξίζει να παρατηρήσετε στον σύμπλεγμα του Πύργου του Λονδίνου είναι το Μουσείο με τα κοσμήματα του Στέμματος, τον Λευκό Πύργο και τον Ματωμένο Πύργο. Στο μουσείο με τα κοσμήματα του Στέμματος περιλαμβάνονται τα βασιλικά εμβλήματα, δηλ. στέμματα, σκήπτρα, σταυροφόρες σφαίρες και ξίφη που χρησιμοποιούνταν στις στέψεις και σε άλλες επίσημες τελετές. Στον Λευκό Πύργο που ολοκληρώθηκε το 1100, φυλάσσονται πανοπλίες και συλλογές από όπλα.

Big Ben

Στον πύργο αυτό ύψους 106 μέτρων βρίσκεται η μεγαλύτερη καμπάνα της Βρετανίας, βάρους 14 τόνων και χτυπάει κάθε μία ώρα. Το ρολόι του πύργου που είναι και το μεγαλύτερο στη Βρετανία φαίνεται και από τις 4 πλευρές του πύργου και έχει διάμετρο 7,5 μέτρα, ενώ ο χάλκινος λεπτοδείκτης είναι 4,25 μέτρα. Δεν έχει σταματήσει ποτέ στην έως σήμερα ιστορία του και ο ήχος του έχει γίνει γνωστός αφού αναμεταδίδεται από το ραδιόφωνο ΒΒC καθημερινά.

Tower Bridge

H γέφυρα Τάουερ αποτελεί ένα εντυπωσιακό δείγμα βικτωριανής μηχανικής, η οποία ολοκληρώθηκε το 1894 και γρήγορα έγινε σύμβολο του Λονδίνου. Οι γοτθικού ρυθμού πύργοι και η γέφυρα που τους ενώνει, υποστηρίζουν το μηχανισμό που ανυψώνει τη γέφυρα για να περνούν μεγάλα πλοία ή σε ειδικές περιπτώσεις. Η γέφυρα στεγάζει ένα μουσείο, με εκθέματα που ζωντανεύουν την ιστορία της. Εδώ μπορείτε να θαυμάσετε πέρα από τη θέα, την ατμομηχανή που κινούσε τον ανυψωτικό μηχανισμό μέχρι το 1976, οπότε το σύστημα έγινε ηλεκτρικό.

London Eye

Υπάρχει καλύτερος τρόπος να δεις το Λονδίνο από την κορυφή μίας 135 μέτρων ρόδας που είναι τοποθετημένη στην όχθη του Τάμεση; Το London Eye άνοιξε στις 31 Δεκεμβρίου 1999 για να γιορτάσει τον ερχομό της καινούργιας χιλιετίας και έχει αποτελέσει πολύ γρήγορα ένα από τα πιο διάσημα ορόσημα του Λονδίνου. Αυτή τη στιγμή αποτελεί την τρίτη ψηλότερη ‘ρόδα λούνα παρκ’ στον κόσμο.

Βρετανικό Μουσείο

Το Βρετανικό Μουσείο είναι αναμφισβήτητα ένα από τα σπουδαιότερα στον κόσμο, και διαθέτει αρχαία κειμήλια, όπως την Rosetta, Αιγυπτιακές μούμιες και Ελληνικά αγάλματα. Το καλύτερο όλων είναι, κάτι που ισχύει και σε άλλα μεγάλα μουσεία και γκαλερί, συμπεριλαμβάνοντας το Εθνικό Μουσείο Ιστορίας, το Μουσείο Επιστήμης, την Εθνική Πινακοθήκη, το Tate Modern και Tate Britain, πως η είσοδος είναι εντελώς δωρεάν.

Aγγλικανικός καθεδρικός

Ο αγγλικανικός καθεδρικός του 17ου αιώνα σχεδιάστηκε από τον Κρίστοφερ Ρεν και θεωρείται ευρέως ως το διαμάντι στο αρχιτεκτονικό στέμμα του Λονδίνου. Ανάμεσα στα 1710 και 1962 ήταν το ψηλότερο κτίριο της πόλης, και ο θόλος του είναι ανάμεσα στους ψηλότερους στον κόσμο.

Αβαείο του Westminster

Το Αβαείο είναι διάσημο παγκοσμίως ως τόπος ταφής των Βρετανών βασιλιάδων και ως μέρος που γίνονται οι στέψεις και άλλες τελετές. Μέσα στο χώρο του Αβαείου υπάρχει ο χώρος των ποιητών, όπου βρίσκονται τα μνημεία που τιμούν τους εξέχοντες της λογοτεχνίας, όπως ο Σαίξπηρ και ο Ντίκενς. Επίσης υπάρχουν οι τάφοι της βασίλισσας Ελισάβετ Α’, του βασιλιά Εδουάρδου του εξομολογητή και πολλών άλλων μοναρχών.

West End

Στο τέλος μίας κουραστικής ημέρας από ‘sightseeing’, γιατί να μην χαλαρώσετε με το να παρακολουθήσετε μία παράσταση στην καρδιά της παγκοσμίου φήμης θεατρικής περιοχής του Λονδίνου; Εκτός από το να είναι ένα ακμάζον θεατρικό κέντρο, το West End είναι επίσης η περιοχή με την μεγαλύτερη αγορά στην Ευρώπη και είναι διάσημη για την έντονη νυχτερινή ζωή.

wikipedia/travelstyle.gr/pamediakopes.gr

 

Το Round Travel

Το Round Travel λειτουργεί 25 χρόνια (από το 1987) ως γραφείο γενικού Τουρισμού. Αποτελεί μέλος της ΙΑΤΑ, όπως και μέλος του πανελλήνιου συνδέσμου τουριστικών γραφείων ΗΑΤΤΑ.

Ως ταξιδιωτικό γραφείο, παρέχει τη δυνατότητα διοργάνωσης ταξιδιών σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως: Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Ρωσία, Αυστρία, Τσεχία κ.α., καθώς επίσης και στα Αραβικά Εμιράτα, στις Μαλδίβες, στην Σρι Λάνκα και στην Ταϊλάνδη.

Πέραν των παραπάνω, το Round Travel, οργανώνει εδώ και πολλά χρόνια με επιτυχία, συνέδρια και ταξίδια κινήτρων (incentives) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διοργανώνει ταξίδια για μεμονωμένους πελάτες (ανεξάρτητα ταξίδια) σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου σε πολύ καλές τιμές. Επίσης, στις παρεχόμενες υπηρεσίες, περιλαμβάνεται η διοργάνωση ταξιδιών για συλλόγους και σωματεία – ναυλώσεις αεροσκαφών και πλοίων.

Ολοκληρώνοντας, αξίζει να αναφερθεί ότι το Round Travel ασχολείται συστηματικά με εισερχόμενο τουρισμό, προσφέροντας ασυναγώνιστες τιμές σε τουριστικά καταλύματα σε όλη την Ελλάδα. Βασικό πλεονέκτημα αποτελεί η δυνατότητα αντιπροσώπευσης online συστήματος κρατήσεων ξενοδοχείων με πάνω από 120.000 ξενοδοχεία, γεγονός που εξασφαλίζει πολύ χαμηλές τιμές.

Γραφεία Αθήνας:
Σαχτούρη 103, Πειραιάς
Τηλ: 801 11 40840

Γραφεία Ηρακλείου:
Ζωγράφου 12
Τηλ: 2810- 280040
Fax: 2810 – 281506 & 2810 – 284950

Email: [email protected]

Δικτυακός Τόπος: www.roundtravel.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook