Μεγάλο πλήγμα στις πτήσεις τσάρτερ και των αεροδρομίων Ηρακλείου και Χανίων θα επιφέρουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των υπαλλήλων Πολιτικής Αεροπορίας οι οποίες θα διαρκέσουν ολόκληρο τον Αύγουστο !!!.

Εάν πραγματοποιηθούν οι κινητοποιήσεις που εξαγγέλθηκαν δεν θα πραγματοποιούνται πτήσεις κάθε βράδυ από τις 11 μμ έως τις 7,30 το πρωί , τις τέσσερις Κυριακές του Αυγούστου αλλά και τον Δεκαπενταύγουστο.

Ειδικότερα, πρόγραμμα καθημερινών κινητοποιήσεων από 3 έως 31 Αυγούστου, εξήγγειλε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων.

Η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για 4 μήνες για εργασία που ήδη έχουν προσφέρει τις νύκτες, τις εξαιρέσιμες ημέρες και τις αργίες, αλλά έκαναν υπομονή για να μην πληγεί ο τουρισμός.

Όμως, σύμφωνα με την ΟΣΥΠΑ, το Υπουργείο Οικονομικών τούς ενημέρωσε ότι δεν θα πληρωθούν έως τέλος του έτους.

Για τον λόγο αυτόν αποφάσισαν να πραγματοποιούν καθημερινά, από 3 έως και 31 Αυγούστου, στάσεις εργασίας από τις 11 το βράδυ έως τις 7:30 το πρωί, ενώ θα απέχουν από τα καθήκοντά τους (24ωρη απεργία) τις Κυριακές 7, 14, 21, 28 και τον Δεκαπενταύγουστο.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του Flashnews.gr, καταβάλλεται προσπάθεια έτσι ώστε, μετά από παρέμβαση και του υπουργού Μεταφορών κ.Ραγκούση, να υπάρξει ρύθμιση της καταβολής των οφειλόμενων στους εργαζόμενους της ΥΠΑ από το υπουργείο Οικονομικών.

Σε διαφορετική περίπτωση, μετά και την συνεχιζόμενη απεργία των ιδιοκτητών ταξί, το πλήγμα στον τουρισμό θα είναι τεράστιο.