Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού έδωσαν τελικά χθες το «πράσινο φως» στις αρχές ώστε να προχωρήσουν σήμερα στην κατεδάφιση

Στην κατεδάφιση του δωματίου, που χτίστηκε μετά την εξαφάνιση του μικρού Μπεν, προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι οι βρετανικές αρχές, οι οποίες συνεχίζουν με γοργούς ρυθμούς την έρευνα στον οικόπεδο στην Κω.

Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού έδωσαν τελικά χθες το «πράσινο φως» στις αρχές ώστε να προχωρήσουν σήμερα στην κατεδάφιση αν και όπως παραδέχτηκε ο  επικεφαλής της έρευνας Τζον Κάζινς, ήταν μια δύσκολη απόφαση γι’ αυτούς.

«Η οικογένεια είναι σαφώς αναστατωμένη με αυτό που κάνουμε. Είναι πολύ ευγενικοί συμφώνησαν να μας επιτρέψουν να (κατεδαφίσουμε την επέκταση) και είμαι εξαιρετικά ευγνώμων για αυτό. Είναι σαφές ότι είναι μια οδυνηρή στιγμή για αυτούς. Εδώ μεγάλωσαν πολλές γενιές, συμπεριλαμβανομένης της τρέχουσας γενιάς, γεννήθηκε και μεγάλωσε εδώ και πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα  με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ευαισθησία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την Mirror η μπουλντόζα χρειάστηκε μόλις 25 λεπτά για να γκρεμίσει το πρόσθετο αυτό δωμάτιο, προκαλώντας μάλιστα κάποιες ζημιές στην κύρια αγροικία, οι οποίες ωστόσο θα επιδιορθωθούν.

 

Ο Τζον Κάζινς εκτιμά ότι στο έδαφος κάτω από αυτό το δωμάτιο ίσως να υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στη λύση του μυστηρίου της εξαφάνισης του μικρού Μπεν, που χάθηκε πριν από 25 χρόνια.

Από την πλευρά της η μητέρα του Μπεν έχει δηλώσει επανειλημμένα πως «είναι προετοιμασμένη για το χειρότερο» και ενημερώνεται καθημερινώς για την πορεία των ερευνών.

Νέα τροπή πήραν οι έρευνες για τα οστά του Μπεν Νίνταμ στην Κω μετά τη διαπίστωση των Βρετανών αστυνομικών ότι ένα δωμάτιο όπου διέμενε το 21 μηνών αγοράκι με την οικογένειά του το 1991 προστέθηκε στο κτίσμα μετά την εξαφάνιση. Οι Βρετανοί ντετέκτιβ ζήτησαν την άδεια του ιδιοκτήτη για να κατεδαφίσουν το κτίσμα και να αναζητήσουν στοιχεία.

Όπως αναφέρει ο Guardian οι αστυνομικοί πήραν τελικά την άδεια να γκρεμίσουν το κτίσμα που χτίστηκε μετά την εξαφάνιση του μικρού Μπεν.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής των ερευνών, οι ιδιοκτήτες παρά το γεγονός ότι είναι αναστατωμένοι έδωσαν τελικά τη συγκατάθεσή τους για να γκρεμιστεί το κτίσμα που αποτελεί πρόσθετο παράρτημα αγροικίας.

Οι βρετανοί ερευνητές ελπίζουν πως θα έρθουν στο φως νέα δεδομένα, που θα βοηθήσουν στην επίλυση του μυστηρίου.

«Διαπιστώσαμε ότι η προσθήκη έγινε λίγους μήνες μετά την εξαφάνιση του Μπεν και πλέον περιμένουμε τη σχετική άδεια. Είμαι σε διαπραγματεύσεις με τους ιδιοκτήτες. Θέλω να ψάξω παντού, έτσι ώστε να είμαι σίγουρος ότι έκανε όποια έρευνα χρειαζόταν για να λύσω αυτόν τον δυσεπίλυτο γρίφο», δήλωσε χθες ο Τζον Κάζινς.

Παράλληλα οι αστυνομικοί αναζητούν τα σανδάλια από ελαφρύ καφέ δέρμα με ασημί αγκράφα που φορούσε ο Μπεν και μάλιστα έχουν εξασφαλίσει φωτογραφία τους. Ο εμπειρογνώμονας Φρανκ Χάρκενς σημείωσε ότι τα σανδάλια έχουν σημασία καθώς «δίνουν στους ερευνητές μια καλύτερη ιδέα γα το τι ψάχνουν» ενώ πρόσθεσε ότι τα έφτιαξε τσαγκάρης του νησιού. Ήδη έχει βρεθεί στο χωράφι παραμετρικά του σπιτιού στην Κω ένα κομμάτι δέρματος που όμως δεν συνδέεται με την υπόθεση.

Οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στο χωράφι όπου ο ερευνητές αναζητούν σημάδια αποσύνθεσης, υπολείμματα ρούχων, παιχνιδιών και ότι άλλο μπορεί να ανήκε στον Μπεν. Ότι βρίσκουν το στέλνουν σε ειδικά δικαστήρια στη Βρετανία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook