Κι όμως τα… σαΐνια του δήμου Χανίων αποφάσισαν να “πνίξουν” με σκόνες από πίσσα μικρά παιδάκια νηπιαγωγείου στα Χανιά, για να κάνουν τη δουλειά τους, χωρίς ούτε μια ενημέρωση.

Συνεργείο του δήμου προχώρησε σε εκσκαφή της οδού Φούμηδων στη Νέα Χώρα, όπου βρίσκεται το 36ο Νηπιαγωγείο Χανίων. Το τι έγινε από τις εργασίες δεν περιγράφεται από τη σκόνη και την πίσσα που εισέπνευσαν περίπου 30 νήπια.

Η ατμόσφαιρα είχε γίνει αποπνικτική και βλαβερή για την υγεία των μικρών παιδιών όμως κανείς από τους υπεύθυνους δεν συγκινήθηκε. 

 

Μάταια προσπαθούσε η νηπιαγωγός να βγάλει μια άκρη ψάχνοντας να επικοινωνήσει με κάποιον αρμόδιο του δήμου και να του περιγράψει πόσο αφόρητη είχε γίνει η κατάσταση, ζητώντας να σεβαστούν αν μη τι άλλο τα μικρά παιδάκια. 

Όπως μας είπαν γονείς, η απάντηση στη νηπιαγωγό, ήταν πως δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι για ένα μόνο νηπιαγωγείο και ότι έπρεπε να καταλάβει πως θα γίνουν όπως και να έχει τα έργα από τις μπουλντόζες.

Πρόκειται για ρεσιτάλ κυνισμού, παραλογισμού, αδιαφορίας και έλλειψης συντονισμού και οργάνωσης. Τόσο καιρό που τα σχολεία ήταν κλειστά δεν κινήθηκε στην περιοχή πετραδάκι. Τώρα που άνοιξαν τα σχολεία, έβαλαν μπροστά τα μηχανήματα να σκάβουν έξω από νηπιαγωγείο! Τι λογική κρύβει μια τέτοια κίνηση; Καμία, αλλά από τέτοιους παραλογισμούς έχουμε συνηθίσει.

Ακόμα και αν για κάποιο λόγο το έργο δεν μπορούσε να εκτελεστεί νωρίτερα και έπρεπε σώνει και καλά να εκτελεστεί τώρα που λειτουργεί και το σχολείο, θα μπορούσε να γίνει απογευματινή ώρα ή Σάββατο, από ενδιαφέρον και σεβασμό στην υγεία των παιδιών.

Ακόμα όμως κι αν τα συνεργεία δεν μπορούσαν να εργαστούν άλλες ώρες και ημέρες πέρα από καθημερινές και πρωινά, θα μπορούσε να υπάρχει μια στοιχειώδης ενημέρωση των νηπιαγωγών, ώστε και αυτές με τη σειρά τους να φροντίσουν να απομακρύνουν εκείνη την ημέρα τα παιδιά από το σχολείο και να τα πάνε για παράδειγμα μια εκπαιδευτική εκδρομή ή μια βόλτα στο πάρκο. Κι όμως, δεν υπήρξε καμία ειδοποίηση, ούτε προφορική ούτε γραπτή έστω με ένα χαρτί κολλημένο στην πόρτα.

Κανένας από τα ξεφτέρια του δήμου Χανίων δεν σκέφτηκε να πράξει αναλόγως. Ήταν τόσο δύσκολο να το σκεφτούν; Αν πήγαιναν τα δικά τους παιδιά στο νηπιαγωγείο θα είχαν πράξει το ίδιο;

Φαίνεται ότι το έργο σε ένα δρόμο στη λίστα των προτεραιοτήτων του δήμου Χανίων απ’ ό,τι η υγεία μικρών παιδιών. Το πρώτο εξάλλου μπορεί να επιδειχθεί ως έργο, το δεύτερο όχι…

“Ο Δαίμων του πληκτρολογίου”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook