Ανακοίνωση της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Χανίων για το συλλαλητήριο το Σάββατο 8/10 στις 12:00μ στο Δημαρχείο Ρεθύμνου

“Την Τετάρτη 28/9 πραγματοποιούνταν Δημοτικό Συμβούλιο με κεντρικό θέμα συζήτησης την εγκατάσταση των προσφύγων στο νομό Ρεθύμνης. Την ίδια ώρα φασιστοειδή καλούσαν σε σύναξη μίσους κατά των προσφύγων έξω από το Δημαρχείο και προκαλούσαν με στόχο την ματαίωση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Απέναντι από το Δημαρχείο αντιφασίστες/στριες μέλη φοιτητικών συλλόγων, εργαζόμενοι, δάσκαλοι και γενικότερα αλληλέγγυοι πολίτες διαδήλωναν κατά της φασιστικής πρόκλησης.

Η Αστυνομία έκανε πλάτες στα φασιστοειδή επιτρέποντας επιθέσεις κατά των αλληλέγγυων και ενορχηστρώνοντας κατά μέτωπο επίθεση με χρήση χημικών, με στόχο την διάλυση των αντιφασιστών διαδηλωτών. Μόλις έφτασε στο σημείο του Δημαρχείου η αντιφασιστική συγκέντρωση η Αστυνομία άρχισε να πετά δακρυγόνα αδιαφορώντας για το ότι ακριβώς δίπλα από την συγκέντρωση υπήρχε το 2ο Δημοτικό Σχολείο με την παρουσία παιδιών την ώρα του διαλείμματος στην αυλή!

Η αντιφασιστική συγκέντρωση παρέμεινε στο σημείο φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των φασιστών και υπέρ των προσφύγων. Ύστερα από λίγη ώρα, χωρίς καμία αφορμή, οι φασίστες εκτόξευαν μπουκάλια με νερό και ξύλα προς την αντιφασιστική συγκέντρωση σε αγαστή συνεργασία με την Αστυνομία που έριχνε χημικά. Τα ΜΑΤ ακολουθώντας ασφαλώς εντολές συνέχισαν να κάνουν χρήση χημικών προς την αντιφασιστική συγκέντρωση εν ώρα αιχμής σε κεντρικό δρόμο τρομοκρατώντας ακόμα και απλούς πολίτες. Οι αστυνομικοί μάλιστα προσήγαγαν αντιφασίστρια, την οποία έσυραν για παραπάνω από 30 μέτρα από τα μαλλιά και την κλωτσούσαν, με αποτέλεσμα τον έντονο τραυματισμό της. Επιπλέον, όταν η πορεία κατευθύνθηκε προς ανοιχτό χώρο, τα ΜΑΤ συνέχισαν να καταδιώκουν και να πιέζουν σε απόσταση αναπνοής με σκοπό την πλήρη καταστολή της συγκέντρωσης. Κατά την διάρκεια των παραπάνω έγιναν τέσσερις προσαγωγές αντιφα-σιστών/στριών από τις οποίες οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ οι άλλοι δύο συνελήφθησαν με την ψευδή κατηγορία της οπλοκατοχής και της αντίστασης κατά της Αρχής.

Για άλλη μια φορά η Αστυνομία του Τόσκα συνεργάστηκε ανοιχτά με τα τάγμα εφόδου της Χρυσή Αυγής. Την ώρα που δικάζεται η Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση για την δολοφονία του

Παύλου Φύσσα, την επίθεση σε Αιγύπτιους ψαράδες και την επίθεση σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ , οι φασίστες προσπαθούν να ανακτήσουν έδαφος στην περιοχή του Ρεθύμνου με στόχο να σπείρουν το φόβο και την τρομοκρατία.

Η πολιτική της κυβέρνησης με την συνέχιση της εφαρμογής της ρατσιστικής συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας οδηγεί στον άθλιο εγκλωβισμό των προσφύγων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης-hotspot και στην στέρηση των δικαιωμάτων στο άσυλο, στην ελεύθερη μετακίνηση, την παιδεία και την υγεία. Οι πρόσφυγες εξεγείρονται στην Λέσβο και την Χίο και ο Μουζάλας συνεχίζει την ίδια πολιτική του εγκλωβισμού των προσφύγων, ανοίγοντας έτσι το δρόμο στους φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Στη Κρήτη υποδεχόμαστε τους πρόσφυγες και ζητάμε μαζικές προσλήψεις προσωπικού ώστε να φτιαχτούν δομές αλληλεγγύης στα χέρια των Δήμων και όχι των ΜΚΟ που σπαταλάν πολύτιμους
πόρους.
Η Χρυσή Αυγή δεν είναι νόμιμο κόμμα αλλά ναζιστική εγκληματική οργάνωση γι αυτό και τώρα ξαναβγάζει τα τάγμα εφόδου στους δρόμους με την ανοχή της Αστυνομίας.
Δεν θα επιτρέψουμε στους απογόνους των ναζί που πυρπόλησαν χωριά στην Κρήτη για να σβήσουν την αντίσταση, τη Βιάνο, την Κάνδανο, τα Ανώγεια, το Κοντομαρί, να χύνουν ρατσιστικό δηλητήριο κατά των προσφύγων, κατά των μουσουλμάνων όπως οι ναζί έχυναν κατά των Εβραίων.
Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις δημοτικές κινήσεις, την αριστερά, τα κινήματα αλληλεγγύης, τις κινήσεις των αντιστασιακών να κινητοποιηθούμε μαζικά για να τσακίσουμε
τα τάγμα εφόδου των φασιστών και για να παραμείνει η Κρήτη νησί αντιφασιστικό, νησί της αλληλεγγύης στην προσφυγιά που φτάνει εδώ κατατρεγμένη από τους πολέμους και την φτώχεια.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook