Ο τεχνικός του ΑΟ Χανιά Αντώνης Δρακόπουλος μίλησε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό του Ηρακλείου Athletic Radio 104,2 για την επιστροφή του στα Χανιά αλλά και για τους φετινούς στόχους του συλλόγου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αντώνης Δρακόπουλος στον Athletic Radio 104,2

Για το ότι ανέλαβε τον ΑΟΧ σε μια δύσκολη στιγμή: «Δεν μου τρέχει κιόλας. Παρουσιάζομαι πάντα στα δύσκολα. Ο ΑΟΧ είναι μια ομάδα που την είχα και την έχω πάντα στην καρδιά μου γιατί από εκεί ξεκίνησα την προπονητική μου καριέρα. Είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα γιατί όταν ανέλαβα δεν είχε κανέναν ποδοσφαιριστή και μηδέν δελτία στο συρτάρι της. Είχε ταλαιπωρηθεί διοικητικά και οικονομικά. Ήταν αμφίβολο αν θα συμμετείχε στο πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση, όσον αφορά το αγωνιστικό, όχι τόσο δύσκολοη σε ό,τι έχει να κάνει με το συναισθηματικό».

Για το νέο ΑΟΧ που δημιουργείται: «Τώρα είμαστε αρκετά καλά, αν αναλογιστείτε ότι υπάρχουν παίκτες στον ΑΟΧ που δεν είχαν βρεθεί συμπαίκτες στο παρελθόν και προσπαθούμε να κάνουμε ένα δυνατό σύνολο ώστε να ανταπεξέλθει αγωνιστικά. Σίγουρα, είμαστε ωφελημένοι όπως όλες οι ομάδες που ξεκίνησαν αργά όπως ο Παναιγιάλειος. Αυτή είναι η αλήθεια, απλά θα είχαμε αλλάξει τον σχεδιασμό μας αν γνωρίζαμε πότε ακριβώς θα ξεκινούσε το πρωτάθλημα».

Για τις συνεχείς αναβολές της έναρξης του πρωταθλήματος: «Το μόνο που μπορεί να φέρουν αυτές οι αναβολές, στις ομάδες που θα ξεκινήσουν από τα μέσα Ιουλίου όπως ο ΟΦΗ, είναι ο εκνευρισμός και η απογοήτευση των ανθρώπων που ασχολούνται με τις ομάδες. Η αλήθεια είναι πως είναι βαρετό να πηγαίνεις από φιλικό σε προπόνηση και για να μην πως το σημαντικότερο είναι ότι δεν υπάρχουν έσοδα. Πολλές ομάδες τα καταφέρνουν δύσκολα. Υπάρχει μια τεράστια οικονομική κρίση και σίγουρα το ποδόσφαιρο δεν είναι το πρωταρχικό πράγμα στην ζωή μας. Οποιοσδήποτε άνθρωπος πρώτα θα κοιτάξει τα παιδιά του και μετά την ομάδα».

Για τον στόχο του ΑΟ Χανιά: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για κάτι άλλο πέραν της γρήγορης παραμονής όταν υπάρχουν ομάδες όπως ο ΟΦΗ, ο Άρης, η Λαμία που διαθέτουν μεγάλα μπάτζετ. Εμείς έχουμε ως πρωταρχικό στόχο το να κοιτάζουμε ξεχωριστά το κάθε παιχνίδι ώστε να βάλουμε τις βάσεις για την επόμενη χρονιά».

Για τον ΟΦΗ: «Σίγουρα, ο ΟΦΗ είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και θα είναι από εκείνες που θα διεκδικήσουν την άνοδο. Πέρα του ότι διαθέτει έναν πολύ καλό προπονητή, έχει ένα γήπεδο που ο κόσμος του ΟΦΗ το γεμίζει ασφυκτικά. Όλες οι ομάδες, μην κρυβόμαστε, δεν λένε πάμε να παίξουμε με τον ΟΦΗ, λένε πάμε να παίξουμε στο «Γεντί Κουλέ». Και όσο η ομάδα που ήταν πέρυσι στην Γ’ Εθνική, το πρώτο πράγμα που σκέφτονταν οι αντίπαλοι του ΟΦΗ ήταν το να πάνε στο γήπεδο».

Για το τι πρέπει να προσέξει ο ΟΦΗ ώστε να πάρει την άνοδο: «Αυτό που πρέπει να κάνει ο ΟΦΗ, και σίγουρα οι άνθρωποι του το γνωρίζουν καλύτερα από εμένα, είναι να παρουσιάζεται ταπεινός. Ακόμα και στην Γ’ Εθνική είχε αντιμετωπίσει δυσκολίες με τα πλαστικά γήπεδα και το αντιποδόσφαιρο. Είναι 100% ότι αποτελεί πλεονέκτημα για τον ΟΦΗ ότι αγωνίζεται πλέον σε μια επαγγελματική κατηγορία. Ο ΟΦΗ έχει πολλά παιδιά που βρίσκονται αρκετά χρόνια στα γήπεδα και αυτό που θα ήθελα να πω είναι ότι διαθέτει ένα δυνατό σύνολο, όλοι μαζί κερδίζουν και όλοι μαζί χάνουν».

Για τον Βουό: «Το παιδί έδειξε πολύ καλά στοιχεία, είναι ένα δυναμικό φορ περιοχής. Δεν μου λέει κάτι ότι δεν τον ξέρει ο κόσμος ως όνομα. Πιστεύω ότι μπορεί μέσα από την ομάδα και ο Βουό να δημιουργήσει την δική του προσωπικότητα και το δικό του όνομα».

Για τις τρεις ομάδες των Χανίων στις επαγγελματικές κατηγορίες: «Θεωρώ ότι αυτό είναι μόνο καλό για το ποδόσφαιρο των Χανίων. Υπάρχει ταλέντο στην Κρήτη, είναι πολύ όμορφο να υπάρχουν ομάδες στις επαγγελματικές κατηγορίες. Υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός στις ομάδες. Τα νεαρά παιδιά έχουν ένα όραμα και φτάνει όλοι οι άνθρωποι που ασχολούνται με τις ομάδες να δημιουργήσουν τις προσδοκίες για εκείνους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook