Να γνωρίζει ο Σουλτάνος ότι οι απειλές του δεν περνάνε διεμήνυσε μιλώντας χθες 05/10/2016 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο  Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς με αφορμή τη συζήτηση για τη Συρία.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής: «Με το τέλος της κατάπαυσης του πυρός, η κατάσταση στη Συρία είναι κρίσιμη. Πρωτίστως πρέπει να ηττηθεί το Daesh. Πρέπει να υπάρξει ειρήνη. Η ήττα του Daesh εξαρτάται άμεσα από το πέρας του εμφυλίου πολέμου στη Συρία και τη δρομολόγηση μιας βιώσιμης ειρηνευτικής διαδικασίας, μιας διαδικασίας που θα τηρείται από όλες τις πλευρές και θα περιορίζει αυστηρά τις εξωτερικές παρεμβάσεις στη μάχη κατά του Daesh. Όσο θα συνεχίζεται ο πόλεμος στη Συρία, θα συνεχίζονται και οι προσφυγικές ροές στην Ευρώπη».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Στη Συρία η Τουρκία παίζει ως γνωστόν βρώμικο ρόλο ενισχύοντας το Daesh και χτυπώντας τους Κούρδους. Στόχος του Ερντογάν είναι η ανατροπή της Συνθήκης της Λωζάνης όπως δήλωσε ο ίδιος απειλώντας την Ελλάδα και επιβουλευόμενος τα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου και την κυριαρχία της Πατρίδος μου».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Αλλά να γνωρίζει ο Σουλτάνος ότι οι απειλές του δεν περνάνε».

Μάλιστα απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο εκπρόσωπο της Σλοβακικής Προεδρίας κ. Korcok του είπε: «Όμως κύριε Korcok ποια θέση παίρνει για το θέμα αυτό η Προεδρία της ΕΕ; Θα αφήσει τον Ερντογάν να απειλεί την Ελλάδα και την Ε.Ε;».